Preiļu novada jauniešu forumā iepazina vairākas profesijas

4. aprīlī Preiļu kultūras namā notika Preiļu novada jauniešu forums. Tā kā tā bija Ēnu diena, tad pasākuma vadmotīvs bija karjera, un šoreiz jauniešus uzrunāja dažādu profesiju pārstāvji un karjeras konsultanti.
Par profesijas izvēles izaicinājumiem runāja karjeras konsultante Dagnija Dudarjonoka, vēlāk jaunieši iepazina fizioterapeita, masiera, bērnu māsas, vecmātes, psihologa, nekustamo īpašumu pārvaldnieka, restaurētāja, arhitekta, tālbraucēja, lauksaimnieka, uzņēmēja, informācijas tehnoloģiju speciālista, ugunsdzēsēja, zemessarga, žurnālistes, mākslinieka–tetovētāja un modes dizainera profesijas. 
Tās ar saviem pieredzes stāstiem popularizēja fizioterapeite Irina Spiridonova-Bluka, masiere Madara Priekule, bērnu māsa Inta Kasāne, vecmāte Guna Šņepste, psiholoģe Inga Reinfelde, nekustamo īpašumu pārvaldniece un uzņēmēja Kristīne Cīmane, restaurētājs Egils Stikāns, arhitekte Agnija Pastare, lauksaimnieks Raitis Stuburs, tālbraucējs Aivars Stašulāns, kā arī informatīvo tehnoloģiju speciālists Jānis Čižiks, ugunsdzēsējs Kaspars Vaivods, zemessargs Artūrs Pakers, žurnāliste Marta Puzāka, māksliniece un tetovētāja Keita un modes dizainere Egija Žihare.

Jaunieši ieklausās fizioterapeites Irinas Spiridonovas-Blukas pieredzē

Jaunieši iesaistījās arī uzņēmējdarbības izzināšanas grupā

Dagnija Dudarjonoka aicināja, izvēloties profesiju, apdomāt, vai tā veicinās arī personības izaugsmi 

Žurnālista ikdienas darba aizkulises pavēra Marta Puzāka

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto