Jaunieši ielūkojās Rēzeknes novada un Valsts robežsardzes koledžas dzīvē

4. aprīlī visā Latvijā notika izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia) rīkotais karjeras izglītības pasākums skolēniem Ēnu diena.
Rēzeknes novada pašvaldības darbiniekus ēnot bija ieradušies skolēni no Kaunatas, Viļānu, Maltas vidusskolas, kā arī no Rēzeknes 5. pamatskolas un Rēzeknes Tehnikuma, izvēlējoties ēnot: domes priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu, deputātu Gunti Rasimu, Pašvaldības policijas priekšnieci Viju Netli-Galeju, Juridiskās un lietvedības nodaļas vadītāju Ilonu Turku, Kaunatas pagasta Dubuļu kluba un Kaunatas pagasta tautas nama kultūras pasākumu organizatori Aiju Kuzminsku, F. Trasuna muzeja “Kolnasāta” krājuma glabātāju Intu Deksni. 
Jauniešiem, kuri bija izvēlējušies ēnot domes pārstāvjus un Centrālās pārvaldes nodaļas vadītāju, bija iespēja piedalīties kārtējā Rēzeknes novada domes sēdē, kā arī iepazīties ar citiem Centrālās pārvaldes darbiniekiem. Pašvaldības policijas priekšnieces ēnai bija iespēja arī pielaikot pašvaldības policista ekipējumu un izbraukt ar pašvaldības policijas mašīnu. Ēnotāji, kuri bija izvēlējušies ēnot Kaunatas pagasta kultūras pasākumu organizatori un muzeja “Kolnasāta” krājuma glabātāju, ēnošanas procesu realizēja viņu darba vietās, iepazīstot profesijas specifiku un ikdienas uzdevumus, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Jurāne.
Savukārt jaunieši no dažādām Latvijas skolām ielūkojās Valsts robežsardzes koledžas dzīvē un ēnoja Valsts robežsardzes koledžas kadetus, kinologus, pedagogus un mācību rotas komandierus.
Dienas laikā “ēnas” iepazina kadetu ikdienu un vēroja nodarbību norisi, iejutās pedagoga dzīves un darba ritmā, izzināja mācību rotas komandiera darba specifiku, kā arī pavadīja dienu kinoloģijas centrā, veicot speciāli sagatavotus uzdevumus kopā ar dienesta suņiem. Jaunieši apmeklēja robežsardzes muzeju un iepazinās ar robežsardzes izveidošanas vēsturi, kā arī pielaikoja trauksmes grupas ekipējumu, apskatīja ieročus, robežsardzes speciālos un tehniskos līdzekļus. Ja vēlies iepazīt Valsts robežsardzes koledžas mācību procesu un infrastruktūru, karjeras iespējas Valsts robežsardzē, tad 19. aprīlī aicinām uz Valsts robežsardzes koledžas Atvērto durvju dienu, informē VRK vadītāja palīdze Diāna Deņisova.