Lidija Vasaraudze saņēma Daugavpils pašvaldības apbalvojumu “Mūža ieguldījums”

4. aprīlī Latgales Centrālās bibliotēkas filiālē Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” dzejniecei, tulkotājai, skolotājai un sabiedriskajai darbiniecei Lidijai Vasaraudzei pasniedza Daugavpils valstspilsētas pašvaldības apbalvojumu “Mūža ieguldījums”, informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa. 
Lidijas Vasaraudzes vārds daudziem lasītājiem saistās ar dzeju un literārajām pasakām. Savukārt vairākas daugavpiliešu paaudzes viņu pazīst kā izcilu pedagoģi, pateicoties kuras literārajam talantam, mācību stundas un latviešu valodas apguve vienmēr bijusi interesanta un aizraujoša. Ar rakstīšanu Lidija Vasaraudze mērķtiecīgi sāka nodarboties, kad sāka strādāt par latviešu valodas skolotāju bērnudārzā. Un tieši viņas mazbērni un audzēkņi vienmēr ir pirmie L. Vasaraudzes dzejas krājumu un pasaku vērtētāji.
Lidija Vasaraudze dzimusi 1935. gadā Rēzeknē, 1940. gadā viņas ģimene pārcēlās uz Daugavpili. Savas skolas gaitas viņa sāka Grīvas tautskolā, bet augstāko izglītību ieguva Daugavpils Valsts pedagoģiskajā institūtā. Viņas mūžs cieši saistīts ar pedagoģiju – viņa strādājusi vairākās skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs Rīgā un Daugavpilī. 2009. gadā L. Vasaraudze devās pelnītā atpūtā, tomēr aktīvu dalību pilsētas sabiedriskajā dzīvē nepārtrauca.
Novērtējot Lidijas Vasaraudzes veikumu Daugavpils pilsētas labā, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš 4. aprīlī pasniedza viņai pašvaldības apbalvojumu “Mūža ieguldījums”. 
Šajā nozīmīgajā brīdī dzejnieci, skolotāju un sabiedrisko darbinieci sveica arī viņas ģimene, draugi, kolēģi, kā arī pašvaldības izglītības un kultūras iestāžu pārstāvji, ar kuriem viņa sadarbojas jau ilgus gadus. Saņemot ziedus un laba vēlējumus, Lidija Vasaraudze atzina: “Cilvēks netop pats no sevis. Cilvēku veido tie cilvēki, kuri ir ap viņu. Es esmu nodzīvojusi diezgan garu mūžu un esmu satikusi dažādus cilvēkus. Pārsvarā tie ir bijuši labi cilvēki, kuri man kaut ko iemācījuši. Par to, kas es esmu šodien, man jāsaka paldies ļoti daudziem, īpaši manai ģimenei, kas ir labestības, mīlestības, cieņas un atbalsta avots.”
Jāpiebilst, ka L. Vasaraudze joprojām turpina aktīvu sabiedrisko darbību. Viņa ir Daugavpils radošās inteliģences “DINA ART” valdes locekle un Latvijas Autortiesību aizsardzības biedrības biedre. Viņa turpina radīt iedvesmojošu dzeju un gatavojas izdot jaunas grāmatas.