Anekdotes virpuļo Līvānos

26. martā Līvānu 1.vidusskolas Laimiņas skolā notika Dienvidlatgales novada stāstnieku konkursa "Anekdošu virpulis" pusfināls. Konkursā piedalījās labākie anekdošu stāstītāji no Krāslavas, Riebiņiem, Vārkavas un Līvāniem.
Pasākuma mērķis ir tradicionālās stāstīšanas individuālo prasmju un iemaņu apgūšana, pārmantošana un attīstība dialogā ar tradīciju. Konkursa laikā dalībnieki pārsteidza žūrijas pārstāvjus ar anekdošu bagātīgo krājumu un uzstāšanās prasmēm. Tika izstāstītas vairāk nekā 200 anekdotes! Katra stāstnieka uzdevums bija izstāstīt savas vissmieklīgākās anekdotes un sasmīdināt žūriju. Žūrijas sastāvā bija Līvānu novada Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Margita Mālniece, Turku SN Teātra kolektīva “Maskas” vadītāja Sandra Mukāne, folkloras kopas “Jumaleņa” un LNKC Amatierteātra vadītājs Oskars Bērziņš, Līvānu Bērnu un jauniešu centra direktore Aija Skarbiniece. 
Labākie novada anekdošu stāstnieki devās uz stāstnieku konkursa “Anekdošu virpulis” finālu Rīgā, kurš notika Smieklu dienā – 1. aprīlī. Dienvidlatgales novadu finālā pārstāvēja Katrīna Veigule (Līvānu 1. vidusskola) un Mārtiņš Upenieks (Vārkavas pamatskola), kuri pusfinālā ieguva Augstāko pakāpi.
I pakāpe un ceļazīme uz finālu Rīgā tika piešķirta arī Annijai Bulmeistarei, Lotei Megijai Mālniecei, Ievai Pfafrodei un Albertam Gavaram (Līvānu BJC un Līvānu 1. vidusskola), Līgai Pastarei, Amēlijai Mūrniecei (Riebiņu vidusskola) un Evelīnai Purviņai (Vārkavas pamatskola).

Par bērnu sagatavošanu konkursiem paldies jāsaka skolotājām Ārijai Bergmanei-Sprūdžai, Ritai Pudānei, Annai Kārklei, Helēnai Ērglei un Silvijai Stivriņai.
Konkursu rīkoja Līvānu novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru (VISC) un tradicionālās kultūras biedrību “Aprika”.
Dienvidlatgales novada bērnu un jauniešu folkloras kopu koordinatore Anna Kārkle