Rēzeknē skatāma 150 jauno mākslinieku 518 miniatūru izstāde

26. martā Mākslu izglītības kompetences centrā “Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola” (MIKC LMMV) atklāta 518 miniatūru izstāde, kuras darbu autori ir teju 150 jaunie mākslinieki – skolas audzēkņi. Ekspozīcija ir ne vien skaitliski iespaidīga, bet arī žanriski un tehniski daudzveidīga.
Izstāde ir MIKC LMMV struktūrvienības “Rēzeknes Mākslas un dizaina skola” (RMDS) konkursa “MINIATŪRA” darbu apkopojums. Konkursa uzdevums bija radīt maza izmēra gleznas, pētot tehnikas un žanrus, kā arī gleznojumā attēlot vēroto un sajusto. Izstādē atspoguļojas plašs glezniecības krāsu tehniku izpildījums – akvareļi, guaša, akrils un eļļas krāsas. Kombinējot šīs klasiskās krāsu tehnikas ar netradicionālu glezniecības virsmu pielietojumu un starpdisciplināriem tehniskajiem paņēmieniem, audzēkņi savos darbos radījuši ārkārtīgi plaša spektra krāsu un materiālu simbiozes.
Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja gan skolas pedagogu žūrija, gan skolas biedri, nosakot simpātiju balvu ieguvējus. Izstādes atklāšanā laureātiem tika pasniegtas veicināšanas balvas no Latgales vēstniecības GORS un žurnāla “A12”, kā arī diplomi. Skolas audzēknes Laima Zimarska un Aleksandra Šibanova saņēma gan žūrijas balvu par oriģinālo sniegumu, gan skatītāju simpātijas balvu. Skatītāju simpātiju balvu ieguva arī Ieva Niedra. Žūrijas vērtējumā par oriģinālo sniegumu tika apbalvots Vasīlijs Krasnovs un Liāna Strode, par oriģinālo tehnisko izpildījumu – Diāna Stepiņa, Natālija Repša, Poļina Snapkova un Matīss Ulmanis, bet par oriģinālo kompozīciju – Ņikita Čerņavskis un Dāvids Čamanis.
Latgales Mūzikas un mākslas vidusskola ielūdz bez maksas vērot mūsdienīgu glezniecības valodu izstādē “MINIATŪRA” līdz šī gada 30. jūnijam darba dienās no plkst. 9.00 līdz 19.00, Baznīcas ielā 34A, Rēzeknē (MIKC LMMV RMDS). Apmeklējums iepriekš jāpiesaka, zvanot uz tālruņa numuru 29637905, informē MIKC LMMV Sabiedrisko attiecību speciāliste Evelīna Elksnīte.