Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā notika informatīvs un “gards” pasākums

22. martā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Pārtikas produktu pārstrādes laboratorijā notika Informācijas diena un tirdziņš-izstāde “Gardais sadarbībā ar RTA”.
Dienas laikā skolēni no vidusskolām ieradās, lai uzdotu jautājums par RTA studiju programmām, pārliecinātos, vai uzņemšanas periodā plānotas valsts finansētās budžeta vietas, studiju laikā nodrošināta dienesta viesnīca, tiek sniegta palīdzība prakses vietu nodrošināšanā. Jautājumu bija daudz, atbildes neizpalika, tāpat kā netrūka iedrošinājuma vārdu no RTA darbiniekiem un studentiem, kuri pārliecināja, ka akadēmija patiešām ir katra jaunieša staRTA punkts Rēzeknē. Skolēni tika cienāti ar kakao dzērienu no ēdamajām krūzītēm, raisījās diskusijas par RTA priekšrocībām – modernajām laboratorijām, ERASMUS+ projekta pieejamību katram, iesaisti Studentu padomē, budžeta vietām visās pilna laika studiju programmās (neaizmirstot, ka nepilna laika pedagogu izglītības studiju programmās – profesionālā bakalaura studiju programmā “Speciālā izglītība” un “Sākumizglītības skolotājs” – arī būs pieejams valsts finansējums, un interesentiem studijas būs par velti). 
Tirdziņā “Gardais sadarbībā ar RTA” akadēmijas Inženieru fakultātes pirmā līmeņa studiju programmas “Pārtikas produktu pārstrāde” (programmas direktore Inese Silicka) studenti, absolventi, docētāji stāstīja par savu darbību, studiju iespējām RTA, gūto zināšanu pielietošanu.
Apmeklētāji varēja iegādāties: SIA “Organic products” – garšvielu maisījumus, tējas, augļu, ogu kaltētos pulverus u.c. produktus;  “Lapsas muižas maizi”, kas cepta tradicionālā maizes krāsnī; “Zelta rika” maizi ar dažādām garšām, konditorejas izstrādājumus u.tml.; “Slāņu labumi” cidoniju sulu, sīrupus; mājas saldējumu “Soltais”; “Safīra L” augļu, ogu, dārzeņu pulverus, vegāniskus bezglutēna produktus; “Healthy snack” veselīgas graudaugu uzkodas; “Liepkalns” zaļo griķu produkciju; SIA “Cukurella” saldumus.
Nākamais pasākums laboratorijā notiks 18. maijā Muzeju naktī, kad interesenti varēs apmeklēt izstādi “Laikapaka. Pārtikas iepakojumā ierakstīts stāsts”, klausīties tās veidotāja Artūra Āboliņa stāstījumā, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa.