Rēzeknē notika diskusija par lasītprasmes veicināšanu

Atzīmējot 3td e-GRĀMATU bibliotēkas www.3td.lv 5 gadu jubileju, 15. martā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs” notika diskusija “Kā nēsāt pustūkstoti grāmatu kabatā?”. Pasākuma apmeklētāji bija Rēzeknes kultūras un izglītības darbinieki, kā arī citi interesenti. 
Diskusijā par lasītprasmes veicināšanu piedalījās Eiropas Parlamenta deputāte, 3.td.lv tiešsaistes bibliotēkas vēstniece Dace Melbārde, Rēzeknes Centrālās bibliotēkas direktore Ruta Suseja, izdevniecības “Jumava” vadītājs Juris Visockis, rakstnieks Pāvils Raudonis, Kultūras informācijas sistēmu centra 3td.lv projekta koordinatore Agrita Sagalajeva. Diskusiju vadīja žurnāliste, dzejniece, nacionālās lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” Lasīšanas vēstnese Latgales reģionā Inga Kaļva-Miņina.
Tika runāts par lasītprasmi un lasīšanas vērtību sabiedrībā, jo īpaši jaunatnes vidū, par drukātajām un e-grāmatām un, protams, par valsts atbalstītās platformas www.3td.lv nozīmi sabiedrībā gan Latvijā, gan diasporā un devumu lasīšanas veicināšanā. Kā vienojās diskusijas dalībnieki, e-grāmata neaizstās drukāto izdevumu, taču tā ir lieliska iespēja izlasīt kāroto grāmatu, kad tā nav pieejama papīra formā – izbraukumā, ārpus Latvijas, kad tā ir izpirkta un bibliotēkā jāstāv rindā. Tai pašā laikā dalībnieki vienojās par sadarbību lasīšanas veicināšanai – piesaistošu pasākumu rīkošanai jauniešu vidū.
7. janvārī apritēja pieci gadi kopš ikvienam “3td E-grāmatu bibliotēkas” vietnē www.3td.lv ir iespēja bez maksas legāli lasīt dažādas tematikas un žanru literatūru latviešu valodā tiešsaistē visā pasaulē.