Ko veselības ministrs pārrunāja Latgalē

Viņš atzinīgi novērtēja slimnīcu personāla spēju nodrošināt pakalpojumus reģionos un mūsdienīgo aprīkojumu
Kā jau minējām laikraksta iepriekšējā numurā, 13. un 14. martā Latgali reģionālajā vizītē apmeklēja veselības ministrs Hosams Abu Meri. 
Preiļu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova atzina “Vietējai Latgales Avīzei”, ka ministrs ir atvērts sadarbībai un dialogam, jo vēlas, lai arī reģionos būtu pieejami kvalitatīvi veselības aprūpes pakalpojumi. Runājot par Preiļu slimnīcas Dzemdību nodaļas nākotni, viņš uzsvēra, ka ministrija ņem vērā šo nodaļu kvalitatīvos un kvantitatīvos rādītājus, tomēr ir vēl viens svarīgs, varbūt pat galvenais kritērijs – lai slimnīca pati spētu nodrošināt šo pakalpojumu. 
Ministrs turpat Preiļu slimnīcā ar mediķiem un ģimenes ārstiem diskutēja arī par jauno ārstu piesaisti reģioniem, un vēl pirms tam atbildēja uz Preiļu novada senioru jautājumiem par lētākām zālēm aptiekās un rindu likvidēšanu pie speciālistiem. 
Krāslavas slimnīcas vadītājs Aleksandrs Jevtušoks pastāstīja ministram, ka slimnīca par Eiropas Savienības naudu pirks jaunu aprīkojumu, tāpēc ka arvien biežāk šīs slimnīcas pakalpojumus izvēlās pacienti no citiem Latgales novadiem. 
Viesojoties Līvānu slimnīcā, tās vadītāja Vadima Krimana nelielajā ekskursijā ministrs lūkoja, kā līvānieši aprūpē hroniskos un terapijas pacientus un kā notiek speciālistu konsultācijas un izmeklējumi ambulatori. 
Veselības ministrs visās slimnīcās gan diskutēja par aktuālo medicīnā ar personālu un slimnīcu vadītājiem, gan devās nelielās ekskursijās pa slimnīcu nodaļām. Savukārt pašvaldību vadītājus mudināja atbalstīt savas veselības aprūpes iestādes un aizgūt labākos piemērus vienam no otra. Piemēram, Krāslavas novadā vairākus gadus veiksmīgi darbojas veselības apdrošināšanas iepirkums, ļaujot šīs polises par samērīgu cenu iegādāties arī privātpersonām. 
Tāpat Hosams Abu Meri pauda apņemšanos reģionos viesoties biežāk, jo tādas vizītes ļauj iepazīt tieši reģionu vajadzības.

 

Veselības ministrs (no labās), Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, izpilddirektors Aldis Džeriņš un Vadims Krimans pārrunāja Līvānu slimnīcas attīstību

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts, Līvānu novada pašvaldības foto