Pašvaldība turpina attīstīt Daugavpils cietoksni

Jau tuvākajā laikā Daugavpils valstspilsētas pašvaldība slēgs sadarbības līgumu ar Latvijas Piļu un muižu asociāciju, tādējādi veicinot Daugavpils cietokšņa kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, attīstību un popularizēšanu. Šādu lēmumu deputāti pieņēma Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes sēdē.
Daugavpils cietoksnis ir unikāls valsts nozīmes arhitektūras un kultūrvēstures piemineklis, kura platība ir vairāk nekā 150 ha. Tas ir pēdējais bastionu tipa cietoksnis pasaulē. Mūsdienās tas ir populārākais apskates objekts Daugavpilī. Pēdējo gadu laikā Daugavpils cietoksnī īstenoti vairāki nozīmīgi projekti, kuru ietvaros restaurēti cietokšņa vaļņi un būves, atjaunota infrastruktūra, kā arī radīti jauni tūrisma objekti.
Sadarbība ar Latvijas Piļu un muižu asociāciju ļaus turpināt Daugavpils cietokšņa kultūrvēsturisko vērtību izpēti, saglabāšanu un popularizēšanu, piesaistot kompetentus nozares ekspertus un jaunus sadarbības partnerus informē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.


Andreja Jemeļjanova foto