Astoņgadīgā pianiste Adelina Zeļča uzaicināta uz konkursu Spānijā

Adelina Zeļča Ludzas Mūzikas pamatskolā pedagoģes Marinas Marčenokas vadībā apgūst klavierspēli, kā arī vispārējās izglītības programmu. Jau no 1. klases meitene piedalās dažādu līmeņu konkursos un ir ieguvusi daudzas godalgotas vietas (par daudziem sasniegumiem jau esam rakstījuši “Vietējā Latgales Avīzē”). Adelinas stiprās puses ir mērķtiecība un ieinteresētība visā, ko viņa dara, meitene ir ar stipru raksturu un cīnītāja garu. Čaklums, pacietība un mērķtiecība vainagojas ar panākumiem. Adelina piedalās arī dažādos koncertos skolā un pilsētas pasākumos, spodrinot skolas tēlu un iedvesmojot savus vienaudžus apgūt mūziku.
18. janvārī attālināti notika Starptautiskais mūzikas konkurss “World Art Games” Spānijā. Šī konkursa mērķis – iespēja tikt pasaulslavenu profesionālu mūziķu un pedagogu novērtētam. Galvenie kritēriji bija repertuāra sarežģītības pakāpe, virtuozitātes un tehniskās brīvības pakāpe, skatuves kultūra, mākslinieciskā un radošā individualitāte.
Šajā konkursā piedalījās arī 2. klases audzēkne Adelina Zeļča. Dalības maksu sedza Adelinas vecāki. Šajā konkursā meitene ieguva Grand Prix (īpašs lepnums – 100 punkti no 100 iespējamiem) savā vecuma grupā – 10 gadi un jaunāki.
Žūrijas sastāvā bija aktīvi koncertējošie pianisti un mūziķi: pianists un komponists Mario Mariani, pianists un mūzikas kritiķis Joan Casis, pianists un komponists Josep Sota un orķestra soliste Montserrat Marti. Dalībnieku pulku veidoja konkursanti no Beļģijas, Itālijas, Meksikas, Izraēlas, Slovēnijas, Ukrainas, Turcijas, Puertoriko, Krievijas, Lietuvas, Latvijas, Bulgārijas, Polijas, Baltkrievijas u.c.
Patīkams pārsteigums ir žūrijas uzaicinājums Adelinai piedalīties konkursā “Sea Sun Festival” klātienē Spānijā no 28. aprīļa līdz 3. maijam. Galvenās balvas ieguvējam Adelinai Zeļčai konkursa orgkomiteja sedz dalības maksu un uzturēšanās izmaksas viesnīcā. 
Ludzas Mūzikas pamatskolas kolektīvs priecājas un lepojas ar mazās Adelinas lielajiem sasniegumiem. Uzskatām, ka Adelina Zeļča un viņas pedagoģe Marina Marčenoka ir pelnījušas piedalīties klātienē prestižajā konkursā un godam nest Latvijas un Ludzas vārdu pasaulē.
Liels gandarījums, ka pašvaldība radusi iespēju finansēt skolotājas un audzēknes lidojumu uz Spāniju un pedagoga uzturēšanās izmaksas. 

 

Skolotāja Marina Marčenoka un viņas talantīgā audzēkne Adelina Zeļča gatavojas uzstāties Spānijā


Foto no M. Marčenokas personīgā arhīva