Pārgājienā “meklē” Kārsavas pirmsākumus

17. februārī aktīvākos kārsaviešus sauca kopā pārgājiens “Kur suokās Kuorsova?”, kas norisinājās akcijas “Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē” ietvaros. Te iederas teiciens par to, ka nav nepiemērotu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs, jo, neskatoties uz lietu un apledojumu, ieradās prāvs pulciņš entuziastu. Pasākuma organizatore – Kārsavas kultūrvēstures centra “Līču mājas” saimniece Inta Jurča – saka paldies dievnamu pārstāvjiem, kuri ielaida pasildīties un pilsētas viesiem ļāva aplūkot arhitektūras pieminekļus. “Tāpat paldies mūsu draugiem paju sabiedrībai “Ūdrupe” par siltajām zāļu tējiņām, kas pārgājiena noslēgumā bija kā īsts apbalvojums!” saka I. Jurča.
“Pasākums bija izzinošs un veselīgs. Pavasarī ierosinu apskatīt kādreizējos Kārsavas rūpnieciskos un pakalpojumu uzņēmumus (“Stars”, “Latgale”, PMK, MRS, LTU, KPK utt). Ir cilvēki, kuri kādreiz strādājuši šajos objektos, varētu viņus aicināt uz atmiņu pēcpusdienu,” saka pārgājiena dalībniece Inta Ostrovska.

Kaut arī ikdienā bieži tiek staigāts pa šiem ceļiem, izzinoša pārgājiena laikā uz pazīstamām vietām raugāmies ar citām acīm