Līvānieši atkal dāvina grāmatas skolai

1. februārī Līvānu 1. vidusskolas bibliotēkā sabira mazi un lieli lasītāji, jo šīs skolas absolvente un šobrīd jau skolotāja Sandra Kivleniece dāvināja savas un savu klasesbiedru dāvinātās grāmatas. Tā līvānieši atjaunoja akciju “Draudzīgais aicinājums”, ko jau 1935. gadā iedibināja toreizējais Latvijas valsts prezidents Guntis Ulmanis.
Sandra pastāstīja, ka klasesbiedri viņas aicinājumam ziedot naudu grāmatām atsaucās čakli, saziedodami vairāk nekā 800 eiro, tāpēc skolas bibliotēkai varēja iegādāties 80 grāmatas. Katrā dāvinājumā ielīmēti ziedotāju vārdi. “Mēs esam nopirkuši ļoti labas, vērtīgas grāmatas. Tās vispirms atradās manā kabinetā, un bērni nāca un jautāja, vai drīkst paņemt un lasīt. Es teicu – nē, vispirms tās jāreģistrē bibliotēkā, un tad var ņemt un lasīt tās. Bērni ir sajūsmā par jaunajām grāmatām, viņiem patīk, kā tās smaržo,” uzsvēra Sandra svētku uzrunā. 
“Mūsu ģimene dara labas lietas, un citādi jau nevar, ja mēs ar vīru esam šīs skolas absolventi, turklāt mani trīs bērni ir beiguši šo skolu. “Draudzīgais aicinājums” ir skaista akcija savai skolai,” teica Sanita Lazdāne.
Par grāmatu lasīšanas prieku un pienesumu runāja arī čaklie lasītāji – mamma Līga un viņas dēli Jēkabs un Ernests. Jēkabam patīk piedzīvojumu un fantastikas grāmatas, bet Ernests lasa interesantas grāmatas, tās ļauj aizmirst par viedierīcēm. Abi puikas bija vienisprātis, ka grāmatu lasīšana – tas ir vērtīgi pavadīts laiks. “Pati iemācījos lasīt agrā bērnībā, jo mums mājās bija daudz grāmatu. Lasu arī tagad un priecājos par saviem dēliem, viņi lasa daudz un labas grāmatas, turklāt Ernests pirms kāda laika rakstīja savas grāmatas. Grāmata dara cilvēku bagātāku,” teica mamma Līga.
Grāmatu dāvināšanas svētkus kuplināja Līvānu 1. vidusskolas skolēni Selīna un Raivo Ivdres un Alise Vilcāne ar apceri par grāmatu kā labu draugu un Ieva Birzāka un Viktorija Nagle ar muzikālu sveicienu. 

Akcijas ierosinātāja Sandra Kivleniece (no labās) pateicas atbalstītājai Sanitai Lazdānei

Mamma Līga ar dēliem Jēkabu un Ernestu ir čakli grāmatu lasītāji


Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto