Bērnu un pusaudžu resursu centrā Rēzeknē palīdz bērniem un vecākiem

Jau vairāk nekā divus gadus, pateicoties Valsts finansējumam, darbu turpina Bērnu un pusaudžu resursu centra (PRC) filiāle Rēzeknē, kas atrodas Atbrīvošanas alejā 81 (e-pasta adrese rezekne@pusaudzucentrs.lv, tālr. 27313138).
Kopumā Latvijā ir deviņas PRC filiāles, kurās speciālisti sniedz atbalstu pusaudžiem un viņu ģimenēm. PRC 2023. gadā kopumā sniedzis atbalstu 12 144 pusaudžiem visā Latvijā. No tiem Rēzeknē ilgtermiņa atbalstu atkarības risku mazināšanas programmā saņēma 26 pusaudži, depresijas un pašnāvības risku mazināšanas programmā pakalpojumu saņēma 122 pusaudži un viņu ģimenes. Visbiežāk sastopamās grūtības, ar kurām pusaudži vēršas pie PRC Rēzeknes filiāles speciālistiem, ir depresijas trauksmes un depresijas simptomātika, vielu un procesu atkarības, uzvedības grūtības, ēšanas traucējumi. 
Palīdzība un atbalsts programmās tiek sniegts pusaudžiem vecumā no 10 līdz 18 gadiem. Sadarbības periods var būt no 3 līdz 6 mēnešiem. PRC pakalpojums ir bezmaksas, un atbalstu sniedz multidisciplināra komanda – iespējams saņemt psihologa, mākslas terapeita, mentora un fizioterapeita konsultācijas klātienē vai attālināti. (Papildus arī psihiatra, uztura speciālista, karjeras konsultanta, ģimenes psihoterapeita vai narkologa konsultācijas, vecākiem – konsultācijas pie ģimenes terapeita, vecāku psihologa vai vecāku konsultanta.)
Papildu speciālistu konsultācijām PRC Rēzeknes filiāle piedāvā klātienes atbalsta grupas nodarbības pusaudžiem (kā atvērta tipa grupas). Katrā nodarbībā ir noteikta tēma, un pusaudži aktīvi darbojas, lai paustu savas domas un emocijas, apmainītos viedokļiem un saņemtu objektīvu un palīdzošu informāciju. Reizi nedēļā notiek vecāku atbalsta grupa.
Aicinām droši vērsieties PRC, ja bērnam vai pusaudzim jūsu ģimenē nepieciešama palīdzība! Psiholoģisko palīdzību var saņemt ne tikai klātienē PRC telpās, bet arī attālināti, informē Rēzeknes pusaudžu resursu centra filiāles vadītāja Gunta Ivanova