Atis Breds saņem balvu nominācijā RTA “Gada sportists”

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Inženieru fakultātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Mašīnbūve” 2. kursa students Atis Breds ieguvis balvu “Gada sportists 2023”, jo 2023. gadā izcīnīja 2. vietu Lietuvas kausa motokrosa pirmajā posmā kvadriciklu klasē.
Ar motokrosu Atis sāka nodarboties piecu gadu vecumā. Pirmo reizi viņu tētis un brālis pavizinājuši ar Enduro markas motociklu, no tā laika zēns izteicis vēlmi nodarboties ar motokrosu. Pirmo kvadriciklu viņš atceras vēl pašlaik, bet jau sešu gadu vecumā piedalījies pirmajās sacensībās. Vislielāko paldies Atis saka savam tētim: “Tētis vienmēr ir bijis vislielākais atbalsts gan kā treneris, gan mehāniķis, gan vienkārši atbalsts grūtajos un priekpilnajos brīžos.”
Lai apvienotu studijas ar profesionālo sportu, ir nepieciešama disciplīna. Atis cenšas izpildīt visus studentu darbus līdz piektdienai, jo, katru otro nedēļas nogali notiek treniņi, kā arī regulāri jāveic remontdarbi. Tomēr, kad motokrosa sezona sākas, visas nedēļas nogales ir aizņemtas. Citreiz jāizvēlas, kur doties uz sacensībām – Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā.
Studēt RTA Ati mudināja labās atsauksmes par akadēmijas pasniedzējiem un plašās iespējas, ko augstskola piedāvā studentiem studiju laikā. Programmas izvēle tika saistīta ar interesēm – darbs ar metālu un iekārtu remonts, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa.