Turpinās niedru pļaušana Sila ezerā

Projekta “Sila ezera ekoloģiskās kvalitātes uzlabošana, veicot niedru pļaušanu” ietvaros Sila ezera ziemeļu krastā 0,1 ha platībā tika nopļautas sausās niedres. Vienlaikus niedres tika sasmalcinātas, lai izmantotu tās kā mulčējamo materiālu jau izveidotajā permakultūras dobē.
Niedru pļaušanas talkā piedalījās Augšdaugavas novada pašvaldības Centrālās pārvaldes darbinieki, biedrības “Jubra” un Latvijas Poļu savienības pārstāvji, informē Dabas resursu nodaļas vadītāja G. Novika.
Sila ezers atrodas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā dabas parkā “Silene” un atbilst aizsargājamam biotopam “Eitrofi ezeri ar iegrimušo ūdensaugu un peldaugu augāju”. Niedru pļaušana veikta, lai mazinātu organiskā materiāla uzkrāšanos ezerā un kavētu ezera aizaugšanu. Niedru pļaušanai ziemā ir priekšrocības, jo netiek skarta ūdens ekosistēma, nopļautās niedres ir vieglāk savācamas, ir sausas un viegli transportējamas krastā pa ledu.
Projekta ietvaros niedru pļaušana šajā teritorijā veikta 2023. gada vasarā, atkārtota pļaušana plānota arī šī gada vasarā.

Organizatori pateicas visiem, kas piedalījās niedru pļaušanā