Ar AS "Krāslavas piens" komandas uzvaru noslēdzās zemledus makšķerēšanas sacensības uz Zolvas ezera

27. janvārī norisinājās ikgadējās AS "Preiļu siers" rīkotās zemledus makšķerēšanas sacensības, šogad tajās piedalījās 11 komandas, kas pārstāvēja AS “Preiļu siers”, AS “Krāslavas piens”, AS “Latgales piens” un SIA “Agrofirma “Turība””.
11 komandu konkurencē šoreiz vislabāk veicās makšķerniekiem no Krāslavas (AS "Krāslavas piens"), komandu pārstāvēja – Anatolijs Leonovičs, Aleksandrs Gerkišs, Artūrs Andrijevskis un Aleksandrs Andrejevs. Otro vietu ieguva AS "Preiļu siers" komanda “Mehāniskais cehs", to pārstāvēja Vjačeslavs Rumaks, Juris Gulbinskis, Modris Ķemzāns un Jānis Džeriņš. Trešo vietu izcīnīja SIA "Agrofirma "Turība"" komanda "Gaigalas" – Vjačeslavs Valainis, Jānis Sokolovskis, Aivars Bjalkovskis un Oskars Prikņa. 
AS "Krāslavas piens" komanda četru dalībnieku sastāvā pēc trīs stundu makšķerēšanas no Zolvas ezera izvilka vairāk nekā 6,6 kg zivju, "Mehāniskais cehs" – 5,4 kg, bet "Gaigalas" – 4,8 kg. 
Sacensību 4. vietā ierindojās AS “Preiļu siers” Administrācijas komanda (4,6 kg), 5. vietā – komanda “…vien” (4,4 kg) un 6. vietā palika AS “Latgales piens” komanda (4,1 kg).
Sacensību noslēgumā to organizētājs un galvenais tiesnesis Jāzeps Šņepsts apbalvoja gan pirmās trīs vietas ieguvušās komandas, gan sacensību dalībniekus individuālajā vērtējumā – gan par lielākajām zivīm, gan lielāko kopējo zivju svaru. 
Par lielāko kopējo zivju svaru individuālajā vērtējumā ar pirmās vietas balvu tika sumināts Anatolijs Leonovičs (AS “Krāslavas piens”), otro vietu ieguva Jānis Džeriņš (“Mehāniskais cehs”), bet 3. vietu – Jānis Vilcāns (“Administrācija”).
Lielāko asari izvilka Jānis Džeriņš, balvu par lielāko raudu saņēma Jānis Sokolovskis no komandas “Gaigalas”, bet lielāko plaudi izdevās noķert Anatolijam Leonovičam. Balva tika arī mazākās zivs īpašniekam – Viktoram Kokorītim. 
Novēlam AS "Preiļu siers" turpināt labi iesākto tradīciju, pulcinot kopā kolēģus no meitas uzņēmumiem, lai kopā noskaidrotu labākos!
Pēc sacensībām klātesošie makšķernieki baudīja SIA “Zolva” vadītājas Annas Šņepstes sagādāto zivju zupu.

1. vietas ieguvēji – Artūrs Andrijevskis (no kreisās), Aleksandrs Andrejevs, Anatolijs Leonovičs un Aleksandrs Gerkišs no komandas AS “Krāslavas piens”

2. vietas ieguvēji – Vjačeslavs Rumaks (no kreisās), Juris Gulbinskis, Modris Ķemzāns un Jānis Džeriņš no komandas “Mehāniskais cehs”

3. vietas ieguvēji – Oskars Prikņa (no kreisās), Jānis Sokolovskis, Aivars Bjalkovskis un Vjačeslavs Valainis no komandas “Gaigalas”

Sacensību organizētājs un galvenais tiesnesis Jāzeps Šņepsts

Lielāko plaudi izdevās izvilkt Anatolijam Leonovičam, viņam arī 1. vieta par lielāko kopējo zivju svaru individuālajā vērtējumā

Lielāko asari izvilka Jānis Džeriņš, viņam arī 2. vieta par lielāko kopējo zivju svaru individuālajā vērtējumā 

Jānis Vilcāns ieguva 3. vietu par lielāko kopējo zivju svaru individuālajā vērtējumā 

Balvu par lielāko raudu saņēma Jānis Sokolovskis 

Balva tika arī mazākās zivs īpašniekam – Viktoram Kokorītim

 

Viktorijas Nečajevas teksts un foto