Stropu ezerā pirmo reizi ķēra Latvijas čempionu lomus

Lai gan 20. un 21. janvāris arī Latgalē pārsteidza ar āra temperatūras svārstībām, tomēr tas netraucēja makšķerniekiem doties uz Latgali, lai Stropu ezerā pirmo reizi Daugavpils sporta vēsturē ķertu Latvijas Zemledus makšķerēšanas čempionāta lomus. Sacensībās piedalījās 56 dalībnieki. Tas bija pirmais posms, un februārī notiks vēl divi citi posmi – Sudala ezerā Gulbenes novadā un Baļotes ezerā Jēkabpils novadā.
Ja pirmajā dienā Stropu ezera zivis (lielākoties tie bija asari) spītīgi ignorēja sportistu centienus pielabināt tās āķim (kāds Latgales makšķernieks teica, ka viņa sektorā todien paveicās tikai vienam sportistam un vien ar dažām zivīm), tad otrajā dienā, uzspīdot saulei, lomi bija lielāki.
Interesanti, ka sacensību pirmajā dienā mājinieki bija veiksmīgāki, proti, savā sektorā labākais bija Jurijs Deiko, arī komandu konkurencē pirmie bija “CopeVkaif/ Daugavpils” sportisti. Komandas kapteinis Vjačeslavs pastāstīja, ka pirmais posms bija interesants, varēja gan atpūsties, gan pacīnīties par godalgām. Turklāt daugavpilieši ir apņēmības pilni sacensties par godalgām arī pārējos divos posmos. Savukārt otrajā dienā komandu konkurencē veiksme vairāk uzsmaidīja komandai “Tava cope/ Preiļu novads” (6. vieta).
Un, protams, neizpalika arī godalgas. Pirmā posma individuālajā vērtējumā uzvarētājs Krišjānis Lisovskis (“OK cope sport/ Groundbaits”) ar 0,554 kg un diviem punktiem. Viņš pārspēja mājinieku Juriju Deiko (2. vieta, “CopeVkaif/ Daugavpils”; loms 0,823 kg un pieci punkti) un Andi Bukalderu (3. vieta, “C. Albula2/ Alūksne”; loms 0,975 kg un seši punkti). Turklāt labāko sportistu desmitniekā no Latgales ierindojušies arī Kristīne Mežiniece (7. vieta, “CopeVkaif/ Daugavpils”) un Sandis Gribuška (4. vieta, “Tava cope/ Preiļu novads”). 
Tāpat notika komandu cīņas, un te zelta godalgas izcīnīja “Makšķerlietas.lv/ Ziemeļnieki” (loms 2,13 kg un 42 punkti), sudraba medaļas ieguva “C. Albula1/ Alūksne” (loms 3,18 kg un 46,5 punkti), bet bronzas – Latgales pārstāvei “CopeVkaif/ Daugavpils” (loms 2,00 kg un 48 punkti). Vēl tā saucamajā olimpiskajā sešiniekā iekļuva komandas “Tava cope/ Preiļu novads” (4. vieta, 48 punkti), “C. Albula2/ Alūksne” (5. vieta 52,5 punkti ) un “OK cope sport/ Groundbaits” (6. vieta, 52,5 punkti).
Sacensības ar balvām atbalstīja “Salmo Fishing Latvija”, Daugavpils makšķernieku veikals “SHARK”, “Miloveikals” un “NGTLatvia.lv”, kā arī Daugavpils valstspilsētas, Gulbenes novada un Jēkabpils novada pašvaldības, biedrības “C. Albula”, “Sudrablasis” un “Latgales Asie āķi”, žurnāls “Copes Lietas”, alus darītava “Viedi”. Informatīvais atbalstītājs – “Vietējā Latgales Avīze”.

Kā jau minēts, šis bija Latvijas Zemledus makšķerēšanas čempionāta pirmais posms, un gaidāmi vēl divi posmi – 3. un 4. februārī Sudala ezerā (Gulbenes novads) un 17. un 18. februārī Baļotes ezerā (Jēkabpils novads).

Latvijas Zemledus makšķerēšanas čempionāts pirmo reizi notika uz Stropu ezera

Starp Latgales komandām labākais rezultāts – bronzas godalga – ir “CopeVkaif/ Daugavpils” kvartetam Jurijam, Kristīnei, Maksimam un Vjačeslavam

Šampanieša “salūts” uzvarētājkomandas “Makšķerlietas.lv/ Ziemeļnieki” četriniekam Mārim, Ingaram, Jānim un Eināram

Sudraba godalgu laureātes komandas “C. Albula1/ Alūksne” sportisti Krists, Andris, Rolands un Jānis

Individuālo sacensību uzvarētājs Krišjānis Lisovskis (“OK cope sport/ Groundbaits”)

Mājinieks Jurijs Deiko (“CopeVkaif/ Daugavpils”) izcīnīja sudrabu

Bronzas godalgu ieguvējs Andis Bukalders (“C. Albula2/ Alūksne”)

Čempionātā sacenšas arī Andris Kukors (Preiļu novads, no kreisās) un Aleksandrs Suško (Daugavpils)

Makšķernieki pēc trim stundām varēja doties krastā

Visi lomi tika nosvērti

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto