Senioru vokālā ansambļa “Virši” jubileja

Preiļu novada kultūras centra senioru vokālais ansamblis “Virši” atskatījās uz savu darbu aizvadītā gada garumā. Šo ansambli 20 gadus vadīja Santa Karina Oša. Veselības problēmu dēļ vadītāja devās mūžībā… Jā, vēl pirms gada bija jautājums – būt vai nebūt šim kolektīvam. Pēc Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētājas Marijas Briškas ieteikuma kolektīvs atbalstīja priekšlikumu, ka Santas Karinas Ošas iesāktais darbs jāturpina... 
Pateicoties senioru atsaucībai, nu jau kolektīvā ir dziedot gribošas un dziedāt varošas 12 dalībnieces. Pēc Marijas Briškas aicinājuma kolektīvu apņēmās vadīt mūzikas pedagoģe Līga Gžibovska. Nu jau apgūts jauns un plašs dziesmu repertuārs. Sagatavotas dziesmu programmas un ansamblis piedalījies XVIII Latgales novada senioru dziesmu un deju festivālā “Rūtoj saule, rūtoj bite”, kas notika šovasar Balvu novada Rugājos. Ar prieku ansamblis piedalījās arī Latvijas Pensionāru federācijas rīkotajos 5. Vislatvijas senioru sadziedāšanās svētkos Rīgā, Vecmīlgrāvja sirdsvietā – Ziemeļblāzmas parka estrādē, kur šos svētkus kuplināja 65 senioru kolektīvi. 
Par aktivitāti liecina koncerti gan savas biedrības pasākumos, gan izbraukumi uz novada pagastiem, kā arī piedalīšanās visos svētkos. “Virši” saņem daudzus ielūgumus uz pasākumiem.
Ar Marijas Briškas atbalstu ansamblim sagādāti jauni tērpi un citas nepieciešamas lietas. Viņa ir ansambļa koordinatore, arī mēģinājumi notiek Pensionāru biedrības telpās. 
“Ierobežot mūsu tikšanās pasākumos var vienīgi veselība. Skanīga dziesma, labs garastāvoklis arī ir zāles, kas neko nemaksā, bet ir zelta vērtībā. Nekad cilvēku laime nav pacēlusi tādos augstumos, lai viņš neizjustu vajadzību pēc citiem cilvēkiem. Novēlu gaišas līksmes, mīlestības un cerību piepildītu svētku noskaņu katrā kolektīvā, katrā mājā, katrā ģimenē! Dzīves prieku, veselību un draudzīgu kopību 2024. gadā!” tā teica Marija Briška.


Ansambļa “Virši” dziedātāja Marija Volkova