Viena no Eksporta un inovāciju čempionu balvām – Līvānos

Konkursa “Eksporta un inovāciju balva 2023” svinīgajā apbalvošanā Mežaparka estrādes Kokaru zālē godināti uzņēmumi, kuri aizvadītajā gadā bijuši izcili eksportā, kā arī radījuši jaunus un inovatīvus produktus vai pakalpojumus. Laureātu vidū arī uzņēmums no Līvāniem – SIA “Light Guide Optics International”.
Kā liecina informācija Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mājaslapā, konkurss ir augstākais valsts apbalvojums uzņēmējdarbībā, ko organizē LIAA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Centrālo statistikas pārvaldi (CSP), finanšu institūciju “Altum” un Latvijas eksportētāju asociāciju “The Red Jackets”. 
“Aptuveni 70 % no Latvijas iekšzemes kopprodukta veido eksports un ar to cieši saistītās nozares. Tieši eksportējošie uzņēmumi visvairāk iegulda inovācijās, rada jaunus produktus un stimulē kopējo ekonomikas attīstību. Mēs ticam, ka valsts un zinātnisko institūciju ciešāka sadarbība ar eksportētājiem, kas ir nenogurdināmi jaunu biznesa ideju ģeneratori, palīdzēs mums visiem kopā atgriezties pie izaugsmes tempa, kurš sola sasniegt ES vidējos rādītājus tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā,” sveicot pasākuma dalībniekus, uzsvēra LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja. 
Patiess prieks par to, ka “Eksporta pieauguma līderis” nozarē “Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas” un uzņēmumu grupā ar darbinieku skaitu no 250 – SIA “Light Guide Optics International”.