Vārkavieši dziedāja, dejoja un ziedoja labdarības pasākumā “Eņģeļu pieskāriens”

16. decembrī Rožkalnu kultūras namā izskanēja labdarības pasākums "Eņģeļu pieskāriens". Biedrības "Vārkavas novada pensionāri" saime ar labdariem, kurus seniori mīļi dēvēja par eņģeļiem, sarūpēja vairāk nekā 100 dāvanas saviem novadniekiem – personām ar invaliditāti, kuri dzīvo bijušajā Vārkavas novadā. 
Todien izskanēja arī biedrības un atbalstītāju koncerts, un to ar dziesmām, dejām un pasakām kuplināja Vārkavas pamatskolas tautas deju ansamblis un audzēkņi Mārtiņš, Reinis, Maija, Elvis, Signe, kā arī Vanagu sieviešu vokālā ansambļa "Dziedi līdzi" saime, Kristīne Lazdāne ar Ivo, Vārkavas tautas nama senioru deju kopas "Odziņas" dejotājas un folkloras kopas "Dzeipurs" dziedātāji un viņu vadītājs Bonifacijs Lazdāns ar savu dziesmu pirmatskaņojumiem. 
Pasākuma vadītājas Marija Gavare un Elga Upeniece pateicās daudzajiem labdariem, kuri atbalstīja šo labdarību, un pasniedza dāvanas, bet Velta Ziemele teica paldies lieliem atbalstītājiem jau no biedrības "Dzintars 2007" laikiem Stokholmas Andreja Eglīša Latviešu nacionālā fonda komandai. 
Gan mazi, gan lieli todien dziedāja latgaliešu tautasdziesmu "Pi Dīveņa gari goldi", dejoja Mazo putniņu deju, devās rotaļās un cienājās ar Adventes cienastu. 

Marija Gavare un Elga Upeniece pateicas Vārkavas pamatskolas saimei


Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto