Daugavpils bērni ar Martinsona putniem rotāja Ziemassvētku egli

Tā uzstādīta Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra pagalmā 

2. decembrī Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrā notika Ziemassvētku egles rotājumu darbnīca bērniem un pati egles rotāšana.
Radošās darbnīcas vadītājas, mākslinieces un muzejpedagoģes Mairitas Folkmanes mudināti, dažāda vecuma bērni zīmēja zīmējumus uz divām putnu formas plāksnēm. Ideja aizgūta no mākslinieka Pētera Martinsona keramikas putniem, pastāstīja Mairita “Vietējai Latgales Avīzei”.
Edvins nodemonstrēja paša uzzīmēto svētku egli, kuģi un Daugavu, savukārt māsas Alise un Sofija izvēlējās sirsniņu, putniņu, eglīšu un dāvanu tematiku, vēl citi bērni zīmējumu valodā interpretēja pasaku varoņus, Visumu, Ziemassvētkus, veidoja arī abstraktus zīmējumus.
Kad darbnīca noslēdzās, bērni devās ārā un, mākslinieka Ivo Folkmaņa, Mairitas Folkmanes un vecāku atbalstīti, putnus iekarināja Ziemassvētku eglē. Šo galveno svētku rotu var apskatīt Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra pagalmā. Centra saime to jau nodēvējusi par Pētera Martinsona egli.
Bērni todien darināja arī trešo eglītes rotājumu – putnu no papīra –, kuru paņēma mājās, lai rotātu savas saimes Ziemassvētku egli.
Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra Ziemassvētku egles rotāšana noslēdzās šonedēļ pēc bērnu radošās darbnīcas, kura notika turpat centrā un kur Mairitas Folkmanes vadībā tapa tādi paši rotājumi – Martinsona putni.

    

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto