SIA “Rēzeknes satiksme” saņem atzinību konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2023” 

30. novembrī ikgadējā apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2023” pirmo reizi piešķirti trīs platīna, kā arī septiņi zelta kategorijas apbalvojumi uzņēmumiem, kas savā ikdienas darbībā vislabāk spēj līdzsvarot visus ceļu satiksmes drošības ABC komponentus – Auto, Biznesu, Cilvēku. Pavisam šogad apbalvoti 24 uzņēmumu, valsts un pašvaldību autoparki, bet īpašu Satiksmes ministrijas atzinības rakstu par ieguldījumu ceļu satiksmes drošības uzlabošanā saņēma SIA “Rēzeknes satiksme”. Tāpat kā pērn, arī šogad laureātu izziņošana bija skatāma tiešsaistē ikvienam interesantam.
Uzņēmumi tika vērtēti četrās kategorijās – pasažieru pārvadātāji; vietējie (Baltijas valstu) kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki; starptautiskie kravu pārvadātāji; zemāka riska, valsts un pašvaldību autoparki. 
Pirmo reizi konkursa vēsturē trīs uzņēmumi – AS “Delta LV”, SIA “Kurbads un Ko” un AS “Rīgas siltums” – saņēma Platīna kategorijas apbalvojumus. Tāpat piešķirti septiņi Zelta, septiņi Sudraba un septiņi Bronzas kategorijas apbalvojumi. Īpašu Satiksmes ministrijas atzinības rakstu par ieguldījumu ceļu satiksmes drošības uzlabošanā saņēma SIA “Rēzeknes satiksme”, bet konkursa žūrijas novērtējumu un atzinības rakstu par lielisku startu konkursā – SIA “M Sped”.
Pasniedzot atzinības rakstu, Satiksmes ministrijas Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktores vietnieks Jānis Kalniņš norādīja: “Vēlos izteikt atzinību visiem dalībniekiem, kuri šogad ieguva gan godalgotas vietas, gan vispār piedalās konkursā – gan pirmo, gan nu jau vairākus gadus. Šogad vēlamies īpaši izcelt kādu uzņēmumu, kas pirmo gadu piedalās konkursā un tiešām domā par satiksmes drošību, – SIA “Rēzeknes satiksme”. Aicinu nepārtraukt attīstību, un, iespējams, nākamajos gados rezultāts būs jau par kādu pakāpīti augstāks!”.
Savukārt BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs, ilggadējais konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” žūrijas priekšsēdētājs Kristaps Liecinieks uzsver: “Tiem uzņēmumiem, kuri šajā konkursā piedalās atkārtoti, katru gadu ir ar ko lepoties savā izaugsmē. Dalībnieki cenšas iegādāties arvien jaunākas, modernākas un ekonomiskākas automašīnas. Rūpīgi tiek aprēķinātas autoparka uzturēšanas izmaksas un izmantoti dažādi rīki, lai palielinātu efektivitāti un samazinātu izdevumus. Liela nozīme tiek pievērsta darbinieku labsajūtai, lai viņi justos novērtēti un rastos pēc iespējas mazāk grūtību veikt darba uzdevumus.” 

 
Ar SIA “Rēzeknes Satiksme” diplomu Satiksmes ministrijas pārstāvis Jānis Kalniņš. Diemžēl uzņēmuma vadītājs Viktors Borcovs nevarēja piedalīties svinīgajā pasākumā, jo tajā dienā piedalījās 2024. gada budžeta plānošanas sanāksmē