Ludzas 2.vidusskolas komanda piedalās projektā “KODS: L.A.U.K.I.–2”

1. decembrī Ludzas 2. vidusskolas 10. klases komanda uzsāka dalību projektā “KODS: L.A.U.K.I.–2” , kuru īsteno Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Mūžizglītības centrs ar British Council pārstāvniecības Latvijā British Council Latvia atbalstu, ar projekta dalībniekiem tiekoties Jelgavas pilī, stāsta skolas karjeras konsultante Iveta Labāne.
Projekta atklāšanā piedalījās Rīgas, Daugavpils, Olaines, Ķekavas un Ludzas novadu/ pilsētu latviešu un mazākumtautību jaunieši kopā ar pedagogiem-karjeras konsultantiem. Katras skolas komanda prezentēja savu skolu.
Pasākuma moderators un TV personība no spēles “Gudrs vēl gudrāks” Kaspars Ozoliņš atklāja pasākumu, kurā uzstājās LBTU Mūžizglītības centra vadītāja Ilvita Švāne un British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča. LBTU Mūžizglītības centra projekta vadītāja Signe Neimane pastāstīja par projektu un iepazīstināja ar galvenajiem uzdevumiem:
• veidot uzticību un sapratni starp dažādās valodās runājošiem skolēniem un skolotājiem no vienas pilsētas vai novada, kopā mācoties;
• pilnveidot sadarbību, komunikāciju un radošumu;
• iepazīt uzņēmējdarbības iespējas Latvijas attīstībai būtiskās nozarēs: mežsaimniecība, lauksaimniecība, pārtikas tehnoloģija, vide un veterinārā medicīna, sniedzot daudzveidīgu skatījumu, praktisko pieredzi un reālās dzīves piemērus.
Kas ir Bioekonomika?! To noskaidrojām, klausoties LBTU rektores Irinas Pilveres stāstījumā. Interesants, aizraujošs un izzinošs bija uzņēmējas Ilonas Dabiņas-Bickas, SIA “LATMALT” Iesalnīcas vadītājas pieredzes stāstījums par personisko pieredzi karjeras ceļa izvēlē.
Pēc pusdienām jauniešu komandas tikās ar SIA “Aktīvā tūrisma centrs Eži” vadītāju Rolandu Melbārdi, kurš visus iesaistīja komandu izveides un saliedēšanas aktivitātēs.

Janvārī Ludzas komanda ar sāncenšiem tiksies Daugavpilī


Ivetas Labānes foto