Izdejota “Daugaveņas” 15 gadu jubileja

Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” notika Līksnas pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīva “Daugaveņa” 15 gadu jubilejas koncerts “Deja mani stipru dara”, kas pulcināja tautas deju mīļotājus, dejotāju radus un draugus, kā arī sadraudzības kolektīvus, vēsta pašvaldības ziņu portāls. 
Ciemos ieradās Alūksnes kultūras centra deju kopa “Jukums”, Daugavpils Vienības nama deju ansamblis “Laismeņa”, Daugavpils Vienības nama vidējās paaudzes deju kolektīvs, Dvietes pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dviete” un Kalupes pagasta sieviešu deju kolektīvs “Leičupe”.
Līksnas pagasta kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Daugaveņa” sāka darboties 2008. gadā, pateicoties Anitas Šalkovskas iniciatīvai un ir cieši saistīts ar savas dzimtās vietas teiksmām un leģendām. Tā dalībnieki smeļ spēku no Likteņupes Daugavas, ar drosmi un godaprātu savā sirdī kopj senās tradīcijas. Šogad kolektīvs jau trešo reizi piedalījās Dziesmu un Deju svētkos. “Daugaveņas” gaitās līdzi ir bijusi arī vadītāja Vilma Tāraude, taču pašlaik vadības grožus tur talantīgā un harizmātiskā, pieredzējusī kolektīva dejotāja Kristīne Vasiļevska. 
Gandrīz divu stundu garumā skatītājus priecēja mūsdienu latviešu tautas dejas. Pasākuma izskaņā iespēju sveikt “Daugaveņu” jubilejā izmantoja gan sadraudzības kolektīvi, gan Līksnas pagasta pārvaldes vadītāja Ingūna Novicka, gan citi viesi.