Kaunatā aizvadīta nometne latviešu un ukraiņu bērniem

No 23. līdz 29. oktobrim Kaunatas vidusskolas jaunajā lielās sporta zāles korpusā notika diennakts nometne ukraiņu un latviešu bērniem, kuru rīkoja biedrība “Rāzna Plus”. Nometnē piedalījās 10 ukraiņu un 10 latviešu bērni un jaunieši vecumā no 9 līdz 13 gadiem.
Bērni un jaunieši iepazinās ar latviešu tradīcijām, kultūru, izdejoja latviešu tautas deju soļus, iepazina latviešu tautasdziesmas, spēles un rotaļas, mūzikas instrumentus. Nometnes dalībnieki devās ekskursijā uz Siguldu, apmeklēja izglītojošo programmu “Ciemos pie Turaidas fogta”. Rēzeknē apmeklēja izstāžu namu “Brīvvalsts dārgumu nams”, Latgales vēstniecību GORS, piedalījās nodarbībā “Senas rotaļas un spēles” Latgales Kultūrvēstures muzejā, ekskursijā iepazina “Pilsēta Latgales sirdī”.
Dalībniekiem bija iespēja darboties māla darbnīcā, apmeklēt slidotavu, piedalīties galda spēļu vakaros un turnīros, izmēģināt savus spēkus loka šaušanas spēlē, bija iespēja iegūt skaistus hennas zīmējumus latvju zīmju izskatā, apmeklēt aktīvās atpūtas parku “Tarzāns”. Nometnes laikā notika sietspiedes darbnīca, kuras laikā katrs dalībnieks izveidoja sev T-kreklu, notika Latgales kulinārās pērles – asušku – pagatavošana, bija iespēja kopā ar draugiem noskatīties kino, izdejoties vakara diskotēkā ar deju grupu “Soul Call” no Rēzeknes, cienāties ar svētku kliņģeri, uzdejot ar lielo balto lāci un saņemt piemiņas dāvaniņas. Tāpat nometnē notika latviešu valodas apguves interaktīvas praktiskas nodarbības, ko vadīja Latgales Reģionālās televīzijas žurnāliste Ausma Sprukte-Kozule. Nometne tika finansēta programmā “Valsts finansētās nometnes projektā “Atbalsts Ukrainas un Latvijas bērnu un jauniešu nometnēm””, informē nometņu vadītāja Tamāra Kablanova.