Domes foajē skatāma Zilupes Mūzikas un mākslas skolas izstāde

No 1. novembra Ludzas novada pašvaldības administratīvajā ēkā Raiņa ielā 16 iespējams aplūkot Zilupes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu un absolventu izstādi “Turies!”. 
Zilupes Mūzikas un mākslas skolas skolotāja Marija Sidorina atklāj: “Pats izstādes nosaukums liek domāt, ka, pateicoties skolas skolotāju un audzēkņu pūlēm, tiek labi padarīts darbs, kas parāda ne tikai mūsu valsts, bet arī ārzemju kultūru un mākslu. Izstādē galvenokārt apskatāmi Zilupes Mūzikas un mākslas skolas absolventu darbi. Mēs ļoti lepojamies ar skolas absolventiem, kas turpina savas mācības mākslas jomā.
Vairāki izstādes darbi ir mūsu absolventu diplomdarbi, kuri tika izveidoti skolotāju Marijas Sidorinas, Anitas Lukačas, Snežanas Veikšānes, Aļonas Mičenko un Ludmilas Luckānes vadībā. Darbi tika izpildīti dažādās tehnikās. Lielākoties audzēkņiem patīk gleznot ar akrilu, jo darbi šajā tehnikā kļūst piesātinātāki, spilgtāki, parāda gaismas un ēnas spēli. 
Mūsu skolas audzēkņu darbi piedalās reģionālajos un starptautiskos konkursos, kur bieži tiek novērtēti, izcīnot godalgotas vietas un saņemot dažādas balvas, piemēram, Atzinības rakstus Jāzepa Pīgožņa konkursā jauniešiem “Latvijas ainava”. Konkursa mērķis bija attīstīt jaunajos māksliniekos domāšanas brīvību un parādīt savas dzimtenes skaistumu. Skolas audzēkņi piedalās šajā konkursā jau ilgus gadus.
Mākslinieciskās kompozīcijas ietver ainavu, kluso dabu un figurālas kompozīcijas. Katrs izrāda ticību un cerību sev un pasaulei kopumā, kas mūs ieskauj. Skaistums ir mums visapkārt, tāpat kā mēs paši, un skaistums ir arī mūsos.
Pateicamies skolas direktorei Verai Doreiko-Sinkevičai par atbalsta sniegšanu izstādes “Turies” tapšanas gaitā. Mēs novēlam visiem turēties kopā!” – izstādes atklāšanā teica M. Sidorina.

Audzēkņiem lielākoties patīk gleznot ar akrilu, jo darbi šajā tehnikā kļūst piesātinātāki, spilgtāki, parāda gaismas un ēnas spēli


Janas Dukaļskas foto