Pasākums komponista Jāņa Ivanova piemiņai

Jau sesto reizi Preiļu Mūzikas un mākslas skolas koncertzālē tika rīkots piemiņas pasākums par godu novadniekam, izcilajam komponistam Jānim Ivanovam.
Iepriekšējos gados vairāk tika akcentēts J. Ivanova devums kompozīcijā. Mūsu novadnieks Jānis Ivanovs ir joprojām vienīgais Latvijā, kuram pa spēkam bijis uzrakstīt 21 simfoniju, vienīgais, kurš savam novadam dāvinājis simfoniju (Jāņa Ivanova 6. jeb “Latgales simfonija”), kurš, sacerot mūziku, bagātīgi iespaidojoties no Latgales dabas. Šogad akcents tika likts uz vārdiņu – “pedagogs”. Pasākumā tika runāts gan par pedagogiem J. Ivanova mūzikas apguves ceļā, gan par paša komponista kompozīcijas klasē izaudzināto jauno mūziķu plejādi, informē Preiļu Mūzikas un mākslas skolas mūzikas nodaļas vadītāja Laima Sondore.
Piemiņas pasākumā tika pasniegtas balvas 5. Jaundarbu konkursa mūzikā un mākslā laureātiem, informē Preiļu Mūzikas un mākslas skolas direktors Edgars Znutiņš.
Konkursā piedalījās vairāk kā 80 audzēkņu darbi dažādās vecuma kategorijās. Grand Prix mākslā un naudas prēmiju 70 eiro apmērā saņēma Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēkne Olga Ņikitina. Mūzikā augstāko novērtējumu un Grand Prix saņēma Monta Žarkova (attēlā) par skaņdarbu “Elēģija”. Monta Žarkova ir rīdziniece, kuru aizrauj vijoļspēle, dziedāšana un kompozīcija. Grand Prix balva ir keramiķa, Preiļu mūzikas un mākslas skolas pedagoga Raivo Andersona roku darbs.