Preiļu seniori pētīja, kas rudenim vezumā

Iezīmējot ražas novākšanas darbu noslēgumu, Preiļu novada Pensionāru biedrība 12. oktobrī organizēja tradicionālos ražas svētkus. Bija ko dot un ņemt, svērt, mērīt un mainīt, redzēt un dzirdēt, kā arī baudīt. Aktivitāšu galvenā tēma šogad ir Eiropas zaļais kurss, uzsverot vietējo produktu un ražotāju ieguldījumu klimata ietekmes mazināšanā un veicinot izpratni par vietējo augļu un dārzeņu vērtību un nozīmi veselīga dzīvesveida paradumu veidošanā – tā informēja Preiļu novada pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška. 
Pasākumā priecēja vokālais ansamblis “Virši”, senioru aktivitāte, izveidojot interesantu izstādi ar izaugušajiem dārzeņiem. Izbrīnu radīja gan žuburaini burkāni, gan vareni sīpoli, ķiploki, rutki, daudzkrāsainā paprika, pamatīgi kartupeļi. Vislielākais ķirbis izaudzis Marijas Vaivodes mazdārziņā – 18,5 kg smags. Degustācijai pakļauti bija gan ievārījumi, gan konservēti dārzeņi, jo pensionāri nav raduši nīkt bezdarbībā. Jaunā raža sagatavota ziemas periodam. Sarūpētas arī sēklas pavasarim. Tāpat visi bija pateicīgi par Annas Sondores sagatavotajām tējām.
Novada pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška bija izveidojusi krustvārdu mīklu, vērtīgs bija stāstījums par tomātu ietekmi uz cilvēka organismu, jo tie ir ne tikai garšīgi, bet arī ārstnieciski. Pateicībā Marija saņēma balvu – no mazām paprikām veidotas krelles, ko pasniedza aktīvā Viktorija Znotiņa, kurai jau ir 92 gadi. Pa dāvaniņai saņēma katrs pasākuma dalībnieks, katram bija piemērota kāda nominācija. Degustācijai bija garšīgas miltu un kartupeļu pankūkas, ko cepa Broņislava Lauska un Valentīna Dzene.

 Vasarā sarūpētās tējas seniori varēs dzert visu ziemu