Veselības ministrs apmeklē slimnīcas Balvos un Alūksnē

Turpinot klātienē apmeklēt slimnīcas Latvijas reģionos, veselības ministrs Hosams Abu Meri, 20. oktobrī apmeklēja Balvus un Alūksni. 
“Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības” stacionārā, veselības ministrs kopā ar slimnīcas un pašvaldību vadītājiem apmeklēja Bērnu slimību nodaļu, Dzemdību nodaļu, Ķirurģijas nodaļu un Intensīvas terapijas nodaļu, kā arī operāciju bloku. Ministrs tikās ar nodaļu darbiniekiem un pārrunāja galvenos jautājumus, kas uztrauc personālu. Pēc “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības” apmeklējuma veselības ministrs atzina, ka no pārvaldības principa tā ir atšķirīga no vairuma Latvijas slimnīcu, ņemot vērā gan pašvaldību, gan privāto uzņēmēju sadarbību pārvaldes modelī. Ministra skatījumā publiskā sektora ārstniecības iestādēm ir daudz kas uzlabojams pārvaldībā, lai spētu caurskatāmi un efektīvi nodrošināt pacientam pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu. 
Alūksnē veselības ministrs tikās ar slimnīcas un pašvaldības pārstāvjiem, kā arī vietējo sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem. Tikšanās laikā veselības ministrs atbildēja uz jautājumiem par slimnīcu tīkla attīstību, veselības aprūpes pakalpojumu un medikamentu pieejamības uzlabošanu nākamajā gadā, kā arī atbalstu ārstniecības personu piesaistei reģionu ārstniecības iestādēm, informē Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa.