Lūznavai atzinība "Ceļā uz viedo ciemu"

20. oktobrī Jaunolainē norisinājās “Viedais ciems 2023” atpazīstamības zīmes pasniegšanas ceremonija un Latvijas Viedo ciemu salidojums, tīklošanās pasākums. 
Rēzeknes novada Lūznavas ciems ieguva diplomu par iegūto atzinību "Ceļā uz viedo ciemu" un žūrijas pateicību par līdzdalību Viedo Ciemu iniciatīvā. Uz pasākumu Jaunolainē pēc diploma devās Lūznavas ciema pieteicējs – Maltas apvienības pārvaldes lietvede Lūznavas pagastā Ina Tuče, Maltas apvienības pārvaldes vadītājs Edgars Blinovs un Maltas apvienības pārvaldes vadītāja vietnieks saimnieciskajos jautājumos Gatis Pučka.
Žūrijas lēmumā uzsvērts, ka Lūznavas ciemam ir izteikts un pārliecinošs potenciāls turpmākai darbībai un attīstībai. Lūznavas muižas atdzimšana un tās iezīmēšanās Latvijas kultūras kartē ir fenomenāla. Izvērtēšanas gaitā žūrijai un organizatoriem tika iesniegta īsa videoekskursija pa Lūznavas ciemu, kurā radošā grupa (A. Kļaviņa un Lūznavas Mamanet komanda BezĒ) centās ietvert maksimāli daudz informācijas par to, kā aizrit ikdiena Lūznavā.