Ludzas novadā viesojās delegācija no Vācijas

No 15. līdz 19. septembrim Ludzas novadā viesojās delegācija no Horneburgas pašvaldības. Ārzemju viesi apmeklēja novada tūrisma vietas, iepazinās ar vietējo uzņēmumu darba specifiku un tikās ar Ludzas novada vadības pārstāvjiem.
“Delegācija 14 personu sastāvā ieradās Ludzas novadā, ar mērķi iepazīt novadu, lai nodibinātu savstarpējo sadarbību ar Ludzas novada pašvaldību. Mūsu novadā viesojās Horneburgas pašvaldības un Bleidersdorfas muzeja pārstāvji. Brauciena iniciators ir Rainers Krogers, Bleidersdorfas muzeja direktors,” saka Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Dukaļska.
Kā informē Ludzas novada Tūrisma centra vadītāja Līga Kondrāte, kas koordinēja šo delegācijas viesošanos, Ludzas novada amatnieki vairākas reizes piedalījušies tūrisma izstādēs Vācijā, tur arī izveidojies kontakts ar konkrēto pašvaldību.
“Esmu pārliecināta, ka mums izveidosies laba sadarbība. Bija jūtama atsaucība, vēlme un ieinteresētība, kas arī ir sadraudzības veiksmes atslēga. Viesi atgriezās Vācijā iespaidiem bagāti, lai oficiāli apstiprinātu sadarbību savā pašvaldībā,” uzsver Ludzas novada Tūrisma centra vadītāja Līga Kondrāte.
Savas vizītes laikā delegācija viesojās Ludzas novada pašvaldībā, kur tikās ar domes priekšsēdētāju Edgaru Mekšu, izpilddirektoru Sergeju Jakovļevu, kā arī Finanšu nodaļas vadītāju Līgu Mežuli un Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāju Ilonu Igovenu, uzņēmējdarbības koordinatoru Jāni Romancānu.
Pašvaldībā klātesošie tika iepazīstināti ar pašvaldības darbu, prioritātēm un projektu aktualitātēm iestādē.  
Īpaša uzmanība, plānojot vizītes programmu, tika pievērsta tam, lai viesi iepazīst vietējo uzņēmēju darba specifiku, lai sadarbība veidotos ne vien tūrisma, kultūras, izglītības, bet arī ekonomikas jomā.
Ārzemju viesi apmeklēja tādus uzņēmumus, kā SIA “Ariols”, SIA “Latgales dārzeņu loģistika” (“Mežvidu tomāti”), ZS “Lūsēni”, SIA “Organic products”, SIA “Ludza Wood”, SIA “Bencha Muude”, IK “Dambis (“Atpūta Ludzā”), IK “Dzīles”, SIA "Latgalessmakovka.lv".
Ludzā delegācija apmeklēja Ludzas Novadpētniecības muzeju, Ludzas Lielo sinagogu, Amatnieku centru, J. Soikāna Ludzas mākslas skolu, devās pastaigā pa pontonu tiltu, izbaudīja braucienu ar plostu. Viesi atzinīgi novērtēja pilsētā esošos rotaļu laukumus, peldbaseinu, vingrošanas laukumu, stadionu, atzīmējot, ka pilsēta ir skaista un sakopta.
Kārsavā sagaidīja kultūras nama vadītāja Ināra Rasima un Kārsavas Kultūrvēstures centra “Līču mājas” vadītāja Inta Jurča, centrā tika organizēta ekskursija, tāpat delegācija apskatīja baznīcas, iepazinās ar Malnavas koledžu.
Organizēta arī ekskursija pa Zilupi, kur viesus sagaidīja domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Agafonovs un Zilupes pilsētas pārvaldnieks Vitālijs Vaļdens. Zilupē delegācija apskatīja Mūzikas un mākslas skolu un filcētāju/ rokdarbnieču darbnīcu, dzelzceļa staciju un kūdras purvu. Ekskursiju vadīja TIC speciāliste Marina Sjakste.  
Apmeklēts Terehovas robežkontroles punkts, lai iepazītu Eiropas Savienības robežu un situāciju pierobežā.


Viesi atzinīgi novērtēja skaisto dabu, ezeru bagātību, latgaļu kultūru, ēdienu un vidi, īpaši atzīmējot novadnieku viesmīlību un sirsnību


Janas Dukaļskas foto