Raidījumu cikla “Žik!” noslēdzošā sezona sāksies jau oktobrī

Šoruden Latgales reģionālā televīzija (LRT) turpina iepriekšējos četros gados uzsākto projektu un veido jaunus raidījumus ģimenēm ar bērniem un pusaudžiem “Žik!” latgaliešu valodā. Televīzijas ekrānos noslēdzošo – piekto – sezonu varēs vērot kanālā TV24 un ReTV kanāla virszemes apraidē, jau sākot ar 1. oktobri. 
Kā jau katru reizi arī šogad “Žik!” formāts mainās un būs mazliet citādāks. Piecu raidījumu gaitā žurnāliste Ausma Sprukte-Kozule un Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas skolniece Adriana  Goroščaka izzinās ēdienu receptes un praktiski tās arī gatavos, dosies uz zooloģiskajiem dārziem un lauku sētām, kā arī veiks brīvprātīgo darbu veterinārajās klīnikās un dzīvnieku patversmēs, mērojot ceļu uz dažādām vietām visā Latgalē un tiekoties ar interesantām personībām un viņu ģimenēm.
Raidījumu cikla mērķis ir veicināt lokālpatriotismu, mīlestību pret savu ģimeni un dzimto valodu, kā arī motivēt bērnus un pusaudžus novērtēt kultūras un vēstures mantojumu, aktīvāk iesaistīties brīvprātīgajā darbā.
Katru raidījumu iecerēts papildināt ar skatītāju pieredzi par mājdzīvniekiem, ģimeņu kopīgu ēst gatavošanu, darbošanos lauku sētās un palīdzību dzīvnieku patversmēm, tāpēc ļoti priecāsimies un būsim pateicīgi, ja sūtīsiet tematam atbilstošus foto, video vai dzejoļus, zīmējumus un citus radošos darbus pa pastu uz adresi: Rēzekne, Atbrīvošanas aleja 98, LV-4601 ar norādi Latgales reģionālās televīzijas raidījumam “Žik!” vai LRT sociālo tīklu lapās, kā arī e-pastā zikraid@inbox.lv. Interesantāko darbu autoriem būs balvas!
Cikla “Žik!” noslēdzošās sezonas raidījumi, sākot ar 1. oktobri līdz 30. oktobrim, tiks pārraidīti ik svētdienu plkst. 15.30 kanālā TV24 un ik pirmdienu plkst. 17.30 kanāla Re:TV Virszemes apraidē Latgales reģionālajā televīzijā. Tāpat katram raidījumam būs atkārtojumi: kanālā TV24 pirmdienās plkst. 12.00 un sestdienu rītos plkst. 9.30.
Pēc katra raidījuma pārraides televīzijā tos (kā arī iepriekšējās sezonas) varēs atrast LRT mājaslapā www.lrtv.lv, kā arī vietnēs https://www.facebook.com/ZIKraidiejums, https://www.facebook.com/LatgalesRegionalaTV/, https://www.youtube.com/user/LatgalesRegionalaTV un platformā https://xtv.lv/.
Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījumu cikla “Žik!” saturu atbild SIA “Latgales reģionālā televīzija”. Liels paldies Rēzeknes novada vokālajai studijai “Skonai” par raidījuma muzikālo pavadījumu – dziesmu  “Breinumu myužs”. #SIF_MAF2023


Ausma Sprukte-Kozule
LRT žurnāliste
e-pasta adreses: ausma.sprukte-kozule@lrtv.lv
zikraid@inbox.lv