Preiļu jaunie futbolisti – Latgales čempioni

Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolas U10 futbola komanda uzvarēja Latgales Jaunatnes čempionātā futbolā 8x8 U10.
Preilieši uzvarēja visās spēlēs un kļuva par spēcīgāko futbolvienību 14 komandu konkurencē. Turklāt viņi ir raženākie vārtu guvēji – 82 vārtu guvumi (ielaisti tikai seši). Preiļu futbola jaunās audzes uzvaras kaldina treneris Vladimirs Točko.
“Rezultāts ir labs, jo bērni sāka trenēties ar lielāku atbildību un motivāciju, vairāk attīsta individuālās un komandas spēles prasmes. Mēs pilnveidojām meistarību arī futbola turnīros “Salaspils Cup” un “Daugavpils Cup”, kur sacentāmies ar spēcīgām komandām. Tā bija laba pieredze spēlēt ar spēcīgu pretinieku. Turklāt puikas cenšas spēlēt kolektīvu un interesantu spēli, tāpat ir uzlabojies mikroklimats komandā – zēni sāk saprast, ka futbols ir kolektīva spēle. Priecājos, ka man izdevās apvienot zēnus kvalitatīvā spēlē un ka futbols viņiem ir kļuvis par mīļu nodarbošanos. To visu sasummējot, mūsu komandai izdevās! Turpmāk būs jāstrādā ar vēl lielāku atdevi, jo mūsu mērķis ir spēlēt Latvijas jaunatnes līgas A grupā, kur pretī stāsies spēcīgas komandas,” “Vietējai Latgales Avīzei” stāsta Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolas U10 zēnu komandas treneris Vladimirs Točko.
Sveicam jaunos sportistus ar panākumiem un vēlam veiksmīgus arī turpmākos mačus!

 

Par labāko spēlētāju tika atzīts Gatis Trūps

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts, foto no www.latgale.lff.lv