Ludzā pasniegtas Uzņēmēju Gada balvas

Ludzas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Dukaļska informē, ka 15. septembrī apbalvoti "Ludzas novada uzņēmēju gada balvas 2022" ieguvēji. Ludzas novada pašvaldības rīkotā konkursa godināšanas pasākumā balvas pasniegtas vienpadsmit dažādās nominācijās, turklāt konkursa komisija lēma piešķirt arī īpašu specbalvu par novada tēla popularizēšanu. 
Šis ir tradicionāls pasākums, kura mērķis ir godināt tos uzņēmējus, kas gada laikā ar savu aktīvo darbību veicinājuši uzņēmējdarbības vides attīstību novadā. Pašvaldībai tā ir iespēja pateikties uzņēmīgiem novada iedzīvotajiem par ieguldīto darbu. 
Konkursa “Ludzas novada Uzņēmēju gada balva 2022” laureāti: Lielākais nodokļu maksātājs – SIA “Ariols”; Lielākais darba devējs – SIA “Ludzas Maiznīca”; Gada bioloģiskais ražotājs – PS “Ūdrupe”; Gada amatnieks – "Filcēti un adīti rokdarbi Zilupē"; Gada mājražotājs – "Cap i Cap"; Gada tūrisma pakalpojumu sniedzējs – ZS "Ezerzeme”; Gada lauksaimnieks – ZS "Ezerlīči”; Gada skolēnu mācību uzņēmums – SMU "Saldā pasaka”; Gada ģimenes uzņēmums – SIA "Wild"; Gada pakalpojumu sniedzējs – SIA “Lapegles 2”; Gada tirgotājs – SIA “SoLo & Partneri”. Specbalvu nominācijā “Ludzas novada tēla popularizētājs” saņēma SIA “Bencha Muude”.
Balvas un Goda rakstus pasniedza Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, priekšsēdētāja vietnieki Oļegs Agafonovs un Valdis Maslovskis, pašvaldības izpilddirektors Sergejs Jakovļevs un kultūras centra vadītāja Renāte Mikaskina. 
"Uzņēmība ir īpašība, kas virza, motivē un liek cilvēkam sasniegt mērķi. Uzņēmējdarbība prasa nemitīgu kustību, risku, attīstību, kas nepieciešama jaunu produktu vai pakalpojumu radīšanai. Ludzas novada pašvaldības vārdā vēlos pateikties ikvienam uzņēmīgam cilvēkam par ieguldījumu Ludzas novada attīstībā, labklājības un atpazīstamības veidošanā!" savā uzrunā klātesošajiem akcentēja Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs. 
Uzņēmējus sveica arī Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centrs, tā vadītājam Andrim Kucinam bija tas gods pasniegt Latgales plānošanas reģiona Atzinības rakstu uzņēmumam SIA “Bencha Muude” par ieguldījumu Latgales reģiona izaugsmes veicināšanā, aktīvu līdzdalību pasākumos un neizsīkstošu degsmi Latgales tēla popularizēšanā.
Nodarbinātības valsts aģentūras Ludzas filiāles vadītājs Edgars Tereško pateicās ZS “Kristinki” par veiksmīgu sadarbību ar NVA.
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales nodaļas vadītāja Maruta Jukeviča izteica pateicību IK “Dzīles” par Ludzas novada popularizēšanu un līdzdalību LTRK rīkotajā pasākumā.
Ikviens iedzīvotājs, organizācija, uzņēmuma kolektīvs, komersants, biedrība vai iestāde varēja pieteikt kandidātus līdz 2022. gada 30. decembrim. Šoreiz pašvaldība saņēma 35 dalībnieku pieteikumus.

Zīmola “Bencha Muude” dibinātāja Gunita Mūrniece-Krišāne un domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs