Rēzeknē atklāj modernizēto Infekcijas slimību nodaļu

15. septembrī Rēzeknes slimnīcā svinīgā pasākumā tika atklāta jaunā Infekcijas slimību nodaļa, kas ir viena no pirmajām atjaunotajām un modernizētajām šādām nodaļām Latvijā.
SIA “Rēzeknes slimnīca” ir īstenojusi divus apjomīgus projektus, kuros veikta Infekcijas slimību nodaļas ēkas pārbūve un aprīkošana, izbūvējot atsevišķas nodaļas gaisa pilienveida, kontaktu ceļā izplatāmām un tuberkulozes infekcijas slimībām, kā arī veikta ēkai pieguļošās teritorijas labiekārtošana.
Nodaļā izveidotas plašas un modernas palātas, izolācijas boksi un intensīvās terapijas palāta, nodalot pacientus un pacientu plūsmas un nodrošinot epidemioloģiski drošu pacientu uzņemšanu un ārstēšanu gan pacientiem, gan medicīnas personālam. Projektā tika paplašināta nodaļas ēkas platība no 848 m2 līdz 965 m2, ne tikai paplašinot telpas, bet arī ļaujot palielināt pacientu gultu skaitu no 25 līdz 29. Tika veikti ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi, un nozīmīgas investīcijas atvēlētas medicīnisko komunikāciju nomaiņai, tostarp medicīnas skābekļa un saspiestā gaisa maģistrāļu izbūvei, kā arī palātu un intensīvās terapijas palātas aprīkojumam. Turpat nodaļas telpās turpmāk tiks nodrošināta iespēja veikt radioloģiskos un cita veida izmeklējumus, nepārvietojot pacientus uz centrālo diagnostikas nodaļu, kā tas bija līdz šim.
Paralēli ēkas pārbūvei veikta kritiskā stāvoklī esošo inženierkomunikāciju tīklu un to mezglu nomaiņa, siltumapgādes, elektroapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu pārbūve, kā arī skābekļa apgādes un elektronisko sakaru sistēmas tīklu izbūve, kopējam pārbūvēto inženierkomunikāciju tīkla garumam pārsniedzot 4 kilometrus. Ēkas teritorijā ir veikta ielu seguma pilnvērtīga atjaunošana vairāk nekā 3000 m2 platībā, izbūvētas gājēju ietves 533 m2 platībā, veikti apzaļumošanas darbi un zālāju izveide 3504 m2 platībā, izbūvēts plašs stāvlaukums ar 50 transportlīdzekļu ietilpību, tādējādi paplašinot jau esošo Rēzeknes slimnīcas autostāvvietu skaitu līdz 156 vietām.
Tieši Covid-19 pandēmija valstī un pasaulē izvirzīja Infekciju slimību nodaļas pārbūvi starp prioritātēm Rēzeknes slimnīcas infrastruktūras attīstībā, un 2020. gada 2. septembrī tika pieņemts lēmums par visaptverošu ēkas pārbūvi un teritorijas labiekārtošanu.
Infekcijas slimību nodaļas ēkas pārbūves un teritorijas labiekārtošanas darbi īstenoti, izmantojot piešķirto Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, valsts un Rēzeknes slimnīcas līdzfinansējumu, kopējai projektu summai sasniedzot 3,85 miljonus, no kuriem lielāko daļu sedz ERAF finansējums un valsts līdzfinansējums, savukārt 25 % finansējusi Rēzeknes slimnīca, informē SIA “Rēzeknes slimnīca” sociālo tīklu mārketinga speciāliste Līga Vaičule-Kozlovska.