Krāslavas vecajā pasta ēkā raisa sarunas un nogaršo ēdienus

Kopš jūnija tur darbojas “Green bar” 
Ja patīk gatavot pašam, tad bārs, kafejnīca vai restorāns ir labs bizness, bet ja vīrs ir prasmīgs pavārs, tad tāds bizness ir labs dubultā, teica Veronika Parinova, iepazīstinot ar “Green bar”, kas izveidots šogad jūnijā bijušajā Krāslavas zirgu pasta ēkā. 
Pastāstu viņai, ka, gaidot autobusu Krāslavas autoostā, bieži iedomājos, cik jauki tas būtu, ja vecajā pasta ēkā darbotos kafejnīca, un Veronika, piekrizdama manis teiktajam, uzsvēra, ka piepildījies arī viņas sapnis par pašu uzņēmumu Krāslavas centrā – tas ir “Green bar”. 
“Tā bija vīra ideja – veidot savu ēdināšanas uzņēmumu. Tas bija 2020. gada sākums, toreiz mēs vēl dzīvojām Rīgā. Viņš ir labs pavārs, pārzina, kāda ir aizkulišu uzbūve virtuvē, man, savukārt vienmēr patīk organizēt, apmācīt un veidot. Pasaules izmaiņu ietekmēti, pārbraucām uz Krāslavu, un mūsu ideja ātri guva iespēju realizēties – Grāfu Plāteru Krāslavas pils kompleksā atvērām fantastisku vietu “Pils restorāns”, kurš ātri tika iemīlēts gan par omulīgo atmosfēru, gan par gardajiem ēdieniem, kā arī par muzikālajiem pasākumiem. Daudzu ārējo faktoru dēļ restorāns tika slēgts, bet jauns projekts bija padomā vēl pirmajā restorāna tapšanas mēnesī. Tā nu šovasar esam sākuši strādāt jaunā ēkā no nulles punkta un ar pavisam jaunu saturu. Mana vājība ir sarkanie jumti, un šai mājai ir tāds jumts,” Veronika pauda priecīga.
Tas jaunais saturs ir bārs jeb atelpas vieta jauniešiem – gan darba vietas, gan telpa kopā būšanai un kultūras pasākumiem (gaidīsim arī ģimenes ar bērniem, pieaugušos, seniorus un tūristus, iestarpināja Veronika). Tāpēc šeit strādā jaunieši, tāpēc, jau tuvojoties jaunajam skolas gadam, “Green Bar” komanda radījusi pusdienu ēdienkarti, kā arī tiek paplašināta pastāvīgā ēdienkarte un ir izveidota maza, bet gaumīga banketu zāle 18 personām. Ir padomāts arī par tematiskiem pasākumiem – vairāki izskanēja augustā, bet pēdējās vasaras brīvdienas tika aizvadītas ar jaudīgu diskotēkas formāta pasākumu. Bet jau 1. septembrī notiks ceļojošā gruzīnu kantrī mūziķa Šota Adamašvili koncerts. 
Veronika atzīst, ka patīk strādāt tandēmā ar vīru – viņš ar īpašo ēdienkarti rūpējas par klientu garšas kārpiņām, bet viņa uzņēmusies menedžeres pienākumus. “Esam neliels ģimenes uzņēmums, un viss, ko jūs redzat “Gren bar” (interjers, apgleznotā siena, zaļie krāsas toņi utt.), ir koprades darbs ar maniem vecākiem. Tētis, būdams būvnieks, palīdz ar telpu remonta risinājumu, bet mamma atbalsta ar dizaina un krāsu risinājumiem. Esam komanda, ieklausāmies viens otrā. Uzskatu, ka jāuzticas profesionāļiem, un mani vecāki tādi ir, turklāt viņiem ir liela ceļojumu pieredze, kas ar dažādām idejām investējas arī mūsu biznesā,” uzsvēra Veronika.  
Kāpēc jaunā kafejnīca saucas “Green Bar”? Veronika atbildē norāda uz krēsliem, kas ir zaļā krāsā. “Kāpēc gan ne – tas taču var būt “Zaļais bārs” (tulkojumā no angļu valodas)? Starp citu, kopš bāra atvēršanas bieži saku – kāpēc gan ne? Jo patiesībā cilvēks pats ir savas laimes kalējs. Mums vēl ir dažas idejas, kā attīstīt savu biznesu, jo – kāpēc gan ne,” atzina Veronika. 
Vaicāta, vai, uzturot ģimenes biznesu, var izbrīvēt brīvdienas, Veronika teica, ka brīvs laiks bieži vien ir liels deficīts, bet, ja tāds ir, tad viņa, vīrs un abi bērni ceļo tepat pa Latviju. Tāpat viņai patīk muzicēt un dejot, un galvenais hobijs ir mācīties, tāpēc katru brīvu brīdi Veronika izmanto, lai apgūt jaunas prasmes. 


Egitas Terēzes Jonānes teksts, foto no Veronikas Parinovas albuma