Mācības “Erasmus+” kursos Azoru salās

No 20. līdz 26. augustam Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas KA1 mobilitātes dalībniece Anna Verza apmeklēja “Erasmus+” K1 profesionālās pilnveides kursus “Tehnoloģijas un mediji izglītībā” (Technology and Media in Education), kuri notika Terseiras salā, Portugālei piederošā Azoru salu arhipelāgā. Grupā biji skolotāji no Čehijas, Bulgārijas, Horvātijas, Vācijas un Anna no Latvijas. 
“Rīta nodarbībās apguvām video producēšanas un rediģēšanas prasmes, projektos balstītas mācību aplikācijas un to izmantošanu, interneta rīkus/ aplikācijas mācību procesa dažādošanai stundās, aplikācijas/ rīkus sadarbības veicināšanai stāstniecībā. Kursu programma bija sastādīta tā, lai pēc nodarbībām būtu arī laiks iepazīt salas ģeogrāfiju, vēsturi, tradīcijas, kultūru, nacionālo virtuvi un dzīvesveidu. Pēcpusdienā, atbilstoši savām interesēm, varējām doties pārgājienos pa salu, apmeklēt vīna darītavas un iepazīt vīnogu audzēšanas procesu, paviesoties pie banānu un kafijas plantāciju īpašniekiem, doties uz kādu citu salu, apmeklēt vulkāna krāteri, klausīties fado. Protams, varējām izbaudīt ārkārtīgi plašo dažādu ūdens aktivitāšu piedāvājumu: peldēties gan okeānā, gan īpaši veidotajos dabiskajos baseinos, braukt ar kanoe, nirt ar akvalangu un peldēt kopā ar delfīniem, vērot vaļus okeānā un vēršu skriešanas sacensības vai vienkārši izbraukt ekskursijā pa salu un īstenot citas aktivitātes. Salā ir ļoti laba infrastruktūra un daudzveidīgs pasākumu piedāvājums dažādām interesēm.
Kursos bija iespēja ne tikai apgūt jaunas zināšanas un prasmes, paplašināt savu redzesloku, bet arī prezentēt savu skolu, valsti, satikties un veidot jaunus sadarbības kontaktus.
2022. gadā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija ieguva “Erasmus” akreditāciju kā individuāla organizācija. Šobrīd Latvijā ir 69 “Erasmus” akreditētas organizācijas. Erasmus akreditācija ir instruments aktīvai iesaistei starptautiskā pieredzes apmaiņā un sadarbībā organizācijām, kuras darbojas skolu izglītības jomā.
Saskaņā ar Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas “Erasmus” plānu, šajā mācību gadā vismaz trīs skolotājas apmeklēs profesionālās pilnveides kursus ārzemēs un trīs skolotājas dosies darba ēnošanas mobilitātē uz skolu Francijā, kuras skolotāji maijā ēnoja mūsu ģimnāzijas vēstures, ģeogrāfijas un angļu valodas skolotājas,” pastāstīja Anna Verza.

Anna Verza ar kolēģiem apguva jaunākās tehnoloģijas un medijus