Iespēja iegādāties malku pašpatēriņam

Dienām paliekot īsākām un temperatūrai naktīs arvien pazeminoties, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina iedzīvotājus, kuri mājokļa apkurē izmanto atjaunojamo dabas resursu – malku, laikus plānot tās sarūpēšanu gaidāmajai apkures sezonai. 
“Latvijas valsts meži piedāvā ērtu un mūsdienīgu sistēmu, kā iegādāties malku pašpatēriņam un pārliecināties par tās atbilstošu apjomu. Pieteikuma formu var aizpildīt uzņēmuma mājaslapā lvm.lv. Saņemot pieteikumu, klientu attiecību vadītājs sazināsies par tālāko procesu un, ja jauktu koku malka būs pieejama pārdošanai izvēlētajā reģionā, tiks uzsākta piegādes līguma nosacījumu un termiņu saskaņošana ar klientu,” skaidro “LVM Mežsaimniecība” piegāžu vadītājs Ivars Korsaks.
Pēc noslēgta līguma par malkas piegādi, loģistikas speciālists vienosies ar klientu par ērtāko malkas piegādes laiku. Latvijas valsts mežu malkas kravu piegādes veic īpaši apmācīti kokvedēju vadītāji. 
Pirms malkas iegādes ir jāpārliecinās, vai izvēlētajā piegādes vietā to ir iespējams izdarīt, jo Latvijas valsts meži pārdod un veic tikai pilnu kravu (~35 m3) piegādes. Iegādātās malkas piegāde notiek ar kokvedēju, kura sastāva garums sasniedz gandrīz 19 metrus un transportlīdzekļa ar kravu kopējā masa var tuvoties 52 tonnām. Tāpēc ceļam un brauktuvei pagalmā līdz kravas izkraušanas vietai ir jābūt ar atbilstošu segumu šāda transportlīdzekļa drošai kustībai. Kravas izkraušanas vietai ir jābūt brīvai no šķēršļiem un ar pietiekami lielu brīvu laukumu.