Preiļu un citus novadus rotā personalizētas pastkastes

21. un 22. augustā “Bilžu” mūziķi un mākslinieki dāvināja personalizētas pastkastes Latgalē. Apdāvināšanas ceremonija notika arī Preiļos – Pliča sātā. Tās saimnieks Igors Pličs saņēma mākslinieces Ineses Mailītes apgleznoto pastkasti ar pūcēm, jo pūce rotā Pliča sātu. Igors Pličs pastāstīja, ka viņa mājā ir plaša mazu un lielu pūcīšu kolekcija. Tāpat pastkaste tika pasniegta arī Preiļu novada domes priekšsēdētāja vietniekam Pēterim Rožinskim. Tā vēl nav apgleznota un tika dāvināta ar domu, ka pašvaldības komanda pati radīs personalizētu gleznojumu. Gan P. Rožinskis, gan I. Pličs pateicās “Bilžu” biroja komandai, māksliniekiem  un mūziķiem par pastkastītēm un apdāvināšanas akciju. Igors Pličs iepazīstināja ciemiņus ar paša sarūpēto fotomākslinieka Jāņa Gleizda ekspozīciju.  
“Bilžu” mūziķi un mākslinieki šajās divās dienās personalizētas pastkastes uzdāvināja  arī Līvānu stikla un mākslas muzeja, Jersikas čipsu, labsajūtas kompleksa “Avotiņš”, Lūznavas muižas, Aglonas bazilikas, Aglonas Maizes muzeja, Aglonas Pasta muzeja, Ošu māju un Raiņa muzeja “Jasmuiža” saimēm, kā arī  keramiķiem Vēsmai un Aivaram Ušpeļiem.
“Bilžu” biroja pārstāve Tija Auziņa pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”, ka šī akcija ir turpinājums mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” iepriekšējām norisēm – izstādei “Pastkastītes” un akcijai “ApGLEZNO un noBILDĒ arī tu savu pastkastīti!” (2019. gads), mākslinieku un mūziķu apgleznoto pastkastu dāvināšanas uzņēmumiem un kultūras norišu vietām braucieniem, kuri aizsākās 2020. gadā. Bet nākamgad biroja komandai ir padomā īpaši “Bilžu” 35 gadu jubilejas koncerti, foto izstāde “Bilžu mākslinieku pastkastītes Latvijā” un akcija “Pastkastīte – mājas vizītkarte!”  

Igoru Pliču ar personalizētu pastkasti apdāvina tās māksliniece Inese Mailīte un apdāvināšanas brauciena rīkotāja Tija Auziņa

Pēterim Rožinskim (no labās) pasniegta pastkaste, kas jāapglezno pašvaldībai

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto