Tiekas ar literatūras almanaha “Olūts” autoriem

Atzīmējot Latgales Kultūras centrā (LKC) izdotā literatūras almanaha “Olūts” 80-gadi, 22. augustā Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēkā – informācijas centrā notika tematisks pasākums “Ir muna volūda ticeibā svāta”. 
Literatūras almanahs iznāk latgaliešu valodā, tāpēc arī pasākuma valoda šoreiz – latgaliešu. Ievadā bibliotēkas vadītāja Ināra Zeltiņa informēja par latviešu grāmatniecības piecsimtgadi un iepazīstināja ar “Olūta” izdošanas vēsturi. Turpinājumā lasot publicētos prozas fragmentus un dzeju, vairāk “Olūtā” aicināja ielūkoties tā autori: Aija Miķele, Oskars Seiksts, Pēteris Meikstums, Rūdolfs Linužs, Kristīne Gļauda un Arvīds Gļauda. Interesanta izvērtās diskusija par latgalisko vērtību saglabāšanu, par rakstīšanu latgaliešu valodā gan starp pašiem “Olūta” autoriem, gan autoriem un bibliotēkas lasītājiem. Visus vienoja kopīga atziņa – “Olūts” ir vajadzīgs, rakstīsim tam, aicināsim citus rakstīt un lasīsim to.
Par pasākuma muzikālo noformējumu parūpējās bibliotēkas lietotājs Raimonds Haritonovs, nodziedot A. Rancānes un E. Karūdznīka dziesmu “Skaidra volūda” un latgaliešu tautasdziesmu “Gōju pa mežu”. Noslēgumā pasākuma apmeklētāji saņēma LKC izdevniecības dāvināto jauno “Olūtu”. Pateicamies visiem, kas piedalījās, atbalstīja un apmeklēja pasākumu!” norāda Rēzeknes Pielāgotās literatūras bibliotēkā – informācijas centra vadītāja Ināra Zeltiņa.