"Latvijas pasts" izdos Rāznas Nacionālajam parkam veltītu pastmarku

Atjaunojot vēsturisko pastmarku sēriju "Latvijas nacionālie parki", VAS "Latvijas pasts" šodien, 14. jūlijā, izdod īpašu pastmarku jaunākajam nacionālajam parkam Latvijā – "Rāznas Nacionālais parks".

Pastmarkas dizainu miniatūras gleznas formā veidojis Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un bijušais rektors Aleksejs Naumovs. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 14. jūlijā Lūznavas muižā, Pils ielā 8, Lūznavā, no plkst. 10 līdz 16. Savukārt plkst. 13 plānota svinīga pastmarkas prezentācija ar "Latvijas pasta" un Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvju līdzdalību.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 1,65 eiro, un tā paredzēta sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem Latvijas teritorijā, savukārt pastmarkas tirāža sasniedz 50 000 eksemplāru. Līdz ar pastmarku tiks izdota arī speciāla aploksne 500 eksemplāru tirāžā.

Uz jaunākās Latvijas nacionālo parku sērijas pastmarkas mākslinieciski attēlots gleznainais Rāznas ezers, kas tiek dēvēts ne vien par Rāznas Nacionālā parka, bet arī visas Latgales sirdi.