Svinēja Skaistas pagasta svētkus

1. jūlija vakarā Skaistas ciemata parka estrādē, saules rieta apspīdēti, notika Skaistas pagasta svētki. Svētki pulcēja un priecēja kuplu skaitu dažādu paaudžu skaistiešus un Skaistas viesus. Visiem klātesošajiem bija iespēja baudīt svētku koncertu, kurā piedalījās gan pašmāju talanti, gan ciemiņi no kaimiņu pagastiem. Skatītāji varēja novērtēt, cik talantīga, radoša un aizrautīga ir Latvijas tauta.
Koncertu atklāja un ieskandināja mazā princesīte Kristiāna Akutjonoka, ar dziesmu novēlot visiem labu dienu. Visiem pazīstamā ar savu burvīgo balsi Laura Lene koncerta turpinājumā ar divām dziesmām uzdzina “skudriņas” pa visu ķermeni. Deju studijas “D&D” bērniņi rādīja savu meistarību un priecēja skatītājus ar dažādām dejām, bet Daniels un Mairis Dzalbi, Līga Jakovele un Evelīna Pitkeviča dejoja gan standartdejas, gan arī Latīņamerikas dejas. Tērpi un raitais deju solis radīja sajūsmas mirkļus. Skaistas tautas nama ansamblis “Maģija” saviļņoja skatītāju sirdis ar savām skanīgajām balsīm, bet “Harmonijas” meitenes priecēja ar deju. 
Koncertu kuplināja radošie un dzīvespriecīgie kaimiņu pagastu pašdarbnieki – Konstantinovas līnijdeju grupa “Magnolija” un ansamblis “Vēja zvans”, Kalniešu tautas nama deju grupa “Fantāzija” un bērnu deju grupa “Smailiki”. Koncertu pieteica un vadīja smaidīgās un vienmēr pozitīvās meitenes no Skaistas – Eva Vecele un Laura Kurpenika.
Tika izlozēti desmit laimīgie saldumu ieguvēji, kuri līdz 30. jūnijam Skaistas tautas namā apskatīja izstādi “Saldumu iepakojumi” un aizpildīja anketu dalībai saldumu loterijā.
Koncerta noslēgumā Skaistas pašdarbnieki demonstrēja netradicionālās modes šovu “Pazīlēsim nākotni”. Skaistas pagasta pārvaldes vadītāja Gundega Grišāne apsveica visus iedzīvotājus svētkos un uzdeva jautājumus par pagasta vēsturi.
Pēc koncerta visi varēja baudīt frikadeļu zupu. Tā visiem labi garšoja, jo to ar mīlestību uz ugunskura pagatavoja Ludmila Škutāne, Regīna un Stanislavs Kursīši. 
Pēc tam visi devās ballēties zaļumballē kopā ar muzikantu Daini Lazdiņu. Līdz pat rīta gaismai Skaistas pagasts skanēja dziesmās un dejās.
Novēlu visiem sagaidīt katru rītu ar prieku, katru vakaru – ar gandarījumu. Būt drošiem par rītdienu, veseliem, laimīgiem un priecīgiem katru dienu. Lai katra diena ir svētki!
Skaistas tautas nama vadītāja Gunta Ļaksa-Timinska

Netradicionālās modes šovs “Pazīlēsim nākotni”


Ingas Lazdiņas foto