Spēlē–maršrutā aicina iepazīt latgaliešu valodu Rēzeknes pilsētvidē

Latgaliskās vietas un latgaliešu valodu pilsētvidē Rēzeknē jaunā spēlē šovasar aicina izzināt latgaliešu kultūras kustība “Volūda” un latgaliešu kultūras ziņu portāls lakuga.lv, piedāvājot līdz 14. oktobrim izspēlēt spēli “Latgalīšu volūdai draudzeiga vīta – ite Rēzekne!”.

Maršruts ved pa 13 latgaliešu valodai draudzīgām vietām, iepazīstot tās, atbildot uz jautājumiem un paveicot dažādus uzdevumus. Maršruts sākas pie Latgales kultūrvēstures muzeja un turpinājumā ved uz “Rancāna pogolmu” ar “KUUP Coffee” un “Ausmeņa kebabs”, grāmatnīcu “Liesma”, zobārstniecību “Zūbs”, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju, Latvijas Radio Latgales studiju, Latgales vēstniecību GORS u.c. vietām pilsētā. Akcijas dalībniekus var atpazīt pēc īpašām uzlīmēm ar tādu pašu tekstu. Latgaliskais maršruts būs izejams arī pēc spēles termiņa beigām.

Vasarā un rudenī spēles laikā interesenti tiks aicinātu arī uz pasākumiem Rēzeknē, kuros vēl labāk varēs izzināt latgalisko pilsētā un pašu latgaliešu valodu. Pasākumi būs: 27. jūlijā – pārgājiens ar neformālo pilsētas izzinātāju apvienību “Nezināmā Rēzekne”; 19. augustā – velobrauciens un grafiti zīmēšanas paraugdemonstrējums ar Valteru Murānu (“Ausmeņa Records”); 26. septembrī – latgaliešu rakstu valodas nodarbība un latgalisko tekstu plakātu meistarklase; 14. oktobrī spēles noslēguma pasākums ar latgaliešu diktātu un koncertu.

Jaunā spēle ir veidota tā, lai to bez maksas, spēles sākumā skenējot QR kodu, varētu sev ērtā laikā iziet neatkarīgi no maršrutā iekļauto vietu darbalaika. Spēlei vajadzīgs mobilais telefons ar interneta pieslēgumu vai piekļuvi bezvadu tīklam un fotokameru, gatavība paveikt 5 km ceļu un veltīt tam 1,5–2 stundas. Plašāka informācija par spēli un akciju – portālā lakuga.lv.

Spēli informatīvi atbalsta Latgales Tūrisma asociācija, bet spēle un tās pasākumi tiek rīkoti ar Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības aģentūras “Rēzeknes Kultūras un tūrisma centrs” Mazo kultūras un tūrisma projektu konkursa atbalstu, informē Latgalīšu kulturys kusteiba “Volūda” pārstāve Edeite Laime.