Rēzeknē atvērta Nevalstisko organizāciju istaba

28. jūnijā Rēzeknes 4. vidusskolā pēc biedrības «ART Market» iniciatīvas atklāta Nevalstisko organizāciju (NVO) istaba –vēl viens solis daudzkulturālās sabiedrības saliedēšanai un tās līdzdalības veicināšanai. Pasākuma norisi atbalstīja Kultūras ministrija un Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs.

Pasākumā piedalījās Nacionālo biedrību kultūras nama kolektīvi: krievu ansamblis «Harmonija», kazaku dziesmu ansamblis «Debeszils zieds», vokālais ansamblis «Intriga», baltkrievu biedrības ansamblis «Suzorje», kā arī ukraiņu kultūrizglītības biedrības ansambļa «Vodograj», Latvijas Poļu savienības Rēzeknes nodaļas, Rēzeknes krievu un ebreju kopienu pārstāvji. Tāpat viesi un biedrību pārstāvji uzzināja vairāk par ART Market un jauniešu brīvprātīgo pieredzi.

Nākotnē “NVO istabā” (“NGO ROOM”) būs iespēja rīkot tikšanās, prezentācijas, sapulces Rēzeknes aktīvajām nevalstiskajām organizācijām, kuras darbojas izglītības, kultūras, mazākumtautību, bērnu un jauniešu brīvā laika organizēšanas jomā. Tāpat istabā būs pieejams ekrāns un video projektors.

 “Vēlējāmies izveidot darba telpu, kurā var pulcēties dažādas grupas un biedrības, lai apvienotu spēkus kopīgu ideju izstrādei, diskusiju laikā pārrunātu dažādām sabiedrības grupām aktuālus jautājumus. Biedrības var nākt uz aprīkotām telpām un, pēc vienošanās, rīkot savas kultūrizglītojošas aktivitātes. NVO istaba ir vieta, kur jaunieši un vecāka gājuma cilvēki var atrast jaunus partnerības veidus, palīdzēt viens otram rakstīt un īstenot projektus, organizēt pasākumus dažādām mūsu pilsētas iedzīvotāju grupām. Pieteikties iniciatīvu organizēšanai var, zvanot uz tālr. 26492602 vai 64622182,” norāda «АRТ Market» pārstāve Jūlija Šķestere.

Pasākuma noslēgumā viesi un biedrību pārstāvji uzzināja vairāk par ART Market un jauniešu brīvprātīgo pieredzi. Biedrība «ART Market» ne tikai īsteno projektus, bet arī piedalās dažādos pilsētas pasākumos. Organizācija izveidota 2021. gada aprīlī ar mērķi attīstīt dialogu starp Rēzeknes, Latgales, citu Latvijas reģionu iedzīvotājiem un ārvalstu organizācijām, kā arī integrēt mazākumtautības Latvijas sabiedrībā un uzlabot apkārtējo vidi. 

9. jūlijā laukumā pie NBKN «ART Market» aktīvisti pulcēja brīvprātīgos, lai katrs varētu izgatavot savu T-kreklu ar «ART Market» logo. 15. jūlijā notiks «Pikniks ar svešinieku”, kura mērķis ir satikties ar biedrības jaunajiem brīvprātīgajiem, lai viņi varētu tuvāk iepazīt viens otru un organizāciju. Tāpat biedrība jau gatavojas vasaras festivālam SUMMER FEST, kas Rēzeknē norisināsies no 24. līdz 26. augustam.