Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai – 30 gadu!

30. jūnijā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija (RTA) nosvinēja savas pastāvēšanas trīsdesmitgadi. 
Kopīgi svinot izlaidumu, izsniedzot 170 diplomus par iegūtu augstāko izglītību, piedaloties studentiem, ģimenēm un draugiem, akadēmiskajam, zinātniskajam, administratīvajam un tehniskajam personālam, akadēmijas sadarbības partneriem un aicinātajiem viesiem, Latgales vēstniecībā GORS notika RTA 30 gadu jubilejai veltītais svinīgais sarīkojums. Svētku laikā akadēmija atskatījās uz paveikto, godināja šī gada absolventus un uzklausīja laba vēlējumus nākošajam izaugsmes posmam.
Svinīgā daļā muzicēja Rēzeknes bigbends un soliste Elīna Bojarkina. Pasākumu vadīja Kalvis Troska. Svētku reizē tika izsniegti arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Atzinības raksti par ilggadēju darbu un personīgo ieguldījumu akadēmijas attīstībā ilggadējiem darbiniekiem: Vitai Ansonei; Valdai Čakšai; Pēterim Grabustam; Angelikai Juško-Štekelei; Ilmāram Kangro; Dacei Laizānei; Andrim Martinovam; Gotfrīdam Novikam; Anitai Puzulei; Andrim Pelšam; Lilitai Ružai; Antrai Saukānei; Anitai Saušai un Inārai Stuklei. 
Šī augstākās izglītības iestāde piedāvā 49 studiju programmas un ir Austrumlatvijas vadošais tehnoloģiju centrs. Augstskolu izveidojot 1993. gadā, tā tika nosaukta par Rēzeknes Augstskolu. 2012. gadā to pārdēvēja par Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA). Arī pasākuma moto – “Ceļam vēl augstāk!”, informē RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa. Jāpiebilst, ka RTA pašlaik oficiāli ir starp tām Latvijas augstskolām, kuras saņēmušas “Labās prakses sertifikātu” par kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu ārvalstu studentiem.