Sumināja jubilāres Jefrosiniju Šmakovu un Regīnu Luriņu

22. jūnijā sociālās aprūpes centra “Rušona” saime sumināja jubilāres Jefrosiniju Šmakovu un Regīnu Luriņu.
Šī centra sociālā darbiniece Inga Skutele pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”, ka Jefrosinija Šmakova svinēja 90 gadu jubileju, bet Regīna Luriņa – 85. dzimšanas dienu. Abas gaviļnieces saņēma ziedus, kliņģeri, dāvanas un stipras veselības un dzīvesprieka novēlējumus. 
Jefrosinijas māsa Veveja Podskočija pastāstīja “Vietējai Latgales Avīzei”, ka abas ar Jefrosiniju piedzima 11 bērnu ģimenē Silajāņu pagastā. Otrā pasaules kara laikā piecus brāļus izveda uz Vāciju, kur viņi mira, bet Latvijā palika trīs māsas un trīs brāļi, viena māsa un trīs brāļi jau ir mūžībā. “Tagad esam palikušas vien divas māsiņas. Jefrosinija visu mūžu strādāja – vispirms kūdras laukā, vēlāk Līvānu ķieģeļu fabrikā. Viņa izloloja divus dēlus un meitu, divi dēli jau ir miruši. Gribēju māsu apsveikt jubilejā 22. jūnijā, taču pašai nav vairs tāda veselība, sāp kājas. Tomēr sarunāšu mašīnu un aizbraukšu ciemos ar puķu pušķi,” teica Veveja, novēlēdama māsai stipru veselību. 
Regīna Luriņa ir dzimusi Aizkalnes pagastā, strādājusi toreiz Rīgas Centrālajā bibliotēkā. 1994. gadā atgriezās dzimtas sētā Ludvikovā. Viņas sirds lieta bija dzejas rakstīšana. To pastāstīja Rušonas pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Alžāns.
Jubilāres sveic arī “Vietējās Latgales Avīze” ar stipras veselības un prieka vieglumā austas ikdienas novēlējumiem. 

Jubilāre Jefrosinija Šmakova


Jubilāre Regīna Luriņa 

 

Egitas Terēzes Jonānes teksts