Godināja pasaulslaveno ebreju mākslinieku Abelu Panu

16. jūnijā notika Krāslavā dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Abela Pana atceres pasākums.
Interneta vietnē www.kraslava.lv lasāms, ka Abels Pans (1883–1963) piedzima Krāslavas rabīna ģimenē. Viņš pabeidza reliģisko skolu, pēc tam Vitebskā (tagadējā Baltkrievijā) mācījās pie glezniecības skolotāja, tēlnieka Jehudas Pena (1854–1937). Vēlāk Abels Pans daudz ceļoja, pētīja cilvēku likteņus un strādāja gadījuma darbus.
Pasākumu atbalstīja Izraēlas vēstniecība Latvijā un Krāslavas novada pašvaldība.
Kad 1903. gadā Abels Pans pārbrauca uz Parīzi, viņš sāka izstādīt savus darbus līdzās Anrī Matisam un Ogistam Renuāram. Viņa darbus uzskatīja par interesantiem eksperimentiem, jo mākslinieks, piemēram, grafikās apvienoja klasisko eiropeisko un tradicionālo Japānas zīmēšanas tehniku. Abels Pans gleznošanas valodā daudz stāstīja par ebrejiem, populārs kļuva viņa cikls par krievu kazaku vardarbību pret ebrejiem Pirmajā Pasaules karā. 
No 1920. gada līdz pat nāvei Abels Pans dzīvoja Palestīnā, gleznoja, izglītoja jaunos māksliniekus un bija ražens grāmatu ilustrators. Abela Pana darbi atrodami daudzās galerijās, muzejos un privātās kolekcijās, un Jeruzalemē iela ir nosaukta Abela Pana vārdā.