Rēzeknes novadā atklāta jauna atpūtas vieta “Saulespuķe” 

3. jūnijā Rēzeknes novada Ozolainē atklāta jauna atpūtas vieta “Saulespuķe”, kas ir uzņēmējas Birutas Buharinas izlolota un Rēzeknes novada pašvaldības projektu konkursā “Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai Rēzeknes novadā” atbalstīta ideja.
Atzīmējot nozīmīgo notikumu, uzņēmēja aicināja sev tuvos kopā atklāt atpūtas vietu, pārgriezt svinīgo lentu, spēlēt Rēzeknes novadā popularitāti iegūstošo “Mamanet”, iesaistīties dažādās aktivitātēs bērniem un pieaugušajiem, izvizināties ar katamarāniem, baudīt cukurvati, uz ugunskura vārīto zupu un bāra “Saules dūriens” piedāvājumu bērniem un pieaugušajiem.
Ikdienā Biruta ir mācību centrs “Austrumvidzeme” Rēzeknes nodaļas vadītāja. Jau labu laiku viņai bijis sapnis – lai ir kur atbraukt, neko nedarīt un saņemt labsajūtas lādiņu, lai ir vieta, kur uzņemt viesus un dalīties pozitīvās emocijās. Arī iespēja bijusi – netālu no mājām ir 3 ha zemes, kas ilgu laiku bijusi neizmantota. 
Atpūtas vieta “Saulespuķe” ir paredzēta ģimenes pasākumiem, piknikiem, ballītēm un jebkuram citam pasākumam, tāpat var tikt piemērotas aktivitātes un noformējums. Atpūtas vietas galvenais objekts ir geokupols. Tāpat uzstādīta mājiņa kokā, smilšukaste, atpūtas stūrītis, foto zona, futbola un volejbola laukumi, grila un ugunskura vieta, kubuls. Arī nākotnes plāni ir vērienīgi. Uz saliņas dīķī ir doma izveidot vasaras terasi – tā varētu būt kā pieturvieta kāziniekiem. Tālāk nākotnē plānots atjaunot telpas un pirti, lai paplašinātos.
Biruta uzsver, ka Rēzeknes novada pašvaldības atbalsts bijis neizmērāms. Rēzeknes novada pašvaldības projektu konkurss ir ļoti liels atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai un sapņu realizēšanai. Ļoti liela ietekme ir mērķtiecīgi veidotajiem semināriem uzņēmējiem – Birutas gūtā pieredze seminārā “RAD-!-DEJU” palīdzēja visu “salikt pa plauktiņiem”, saplānot un sastrukturizēt, plānot nākotnes ieceres, informē Rēzeknes novada pašvaldības uzņēmējdarbības attīstības speciāliste Evita Igaune.