Krāslavas trasē autobraucēji sacentās par kausiem

27. maijā Krāslavas trasē 13 sportisti sacentās autokrosa sacensībās “Krāslavas kauss 2023”.
Spītējot putekļiem un mašīnu noslāpēšanai trasē, VAZ klasē trīs spēcīgākie braucēji bija daudzkārtējais šo sacensību uzvarētājs krāslavietis Renārs Panfilo (viņam ir 1. vieta arī šoreiz), vēl viens krāslavietis Jevgeņijs Grauba (2. vieta) un Krāslavas bērnu un jauniešu centra audzēknis Artis Donga (3. vieta). Bet Super klasē pirmo godalgu izcīnīja Aigars Kušners (Krāslava). Viņš pārliecinoši pārspēja Ludzas sporta kluba “Latgola” pārstāvi Normundu Akmentiņu (otrā godalga) un Krāslavas autobraucēju Borisu Kotovu (trešā godalga). Apsveicam laureātus!
Artis Donga sacensībās piedalījās otro reizi, šobrīd pārstāv Krāslavas bērnu un jauniešu centru. “Adrenalīns ir tas dzinulis, kāpēc piedalos šajās sacensībās. Turklāt es mācos par automehāniķi un man patīk mašīnas. Šodien trase ir laba, izņemot vienu posmu, kur ir tikai smiltis, tāpēc jābremzē, samazinās ātrums. Bet kopumā sacensības izdevās,” “Vietējai Latgales Avīzei” pastāstīja Artis. Savukārt daudzkārtējais uzvarētājs Aigars Kušners dalījās ar uzvarēšanas recepti: “Jāsagatavo automašīna tā, lai tā ir ātra un lai nesalūzt brauciena laikā, un pašam jāgrib uzvarēt.”
Sacensības, kas notiek jau no 2008. gada, tiesāja galvenais tiesnesis Guntars Jeminejs, starta tiesnesis Juris Krumpāns, trases tiesneši Aivars Vilmans un Vlaclislavs Vasiļjevs, kā arī tiesnešu palīgi Rasma Krumpāne, Samanta Krumpāne, Viktors Dunskis un Elfa Bižāne. Tās rīkoja Krāslavas automoto sporta klubs, Krāslavas bērnu un jauniešu centrs un Krāslavas novada pašvaldība.

Uz finišu dodas Renārs Panfilo

Pārliecinoša uzvara Aigaram Kušneram


Egitas Terēzes Jonānes teksts un foto