Plakātu konkursā galveno balvu saņem Daira Aleksandroviča

Trešajā sociālo plakātu konkursā tika saņemti 21 jaunā mākslinieka 37 darbi (to vidū arī trīs diptihi). Šogad par labākajiem darbiem žūrija atzina divu mācību iestāžu – Latgales Industriālā tehnikuma (Daugavpils) un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentu veidotos plakātus, kuri oriģinālā un trāpīgā veidā pauda aicinājumu uz atbildīgu lēmumu pieņemšanu, pretošanos dezinformācijai un iesaistīšanos nākotnes sabiedrības veidošanā. 
Izstādei tika atlasīts 13 autoru 21 darbs. Izstādē, kura līdz jūlija vidum ir apskatāma RTA zālē, izstādīti darbi, ko veidoja Daira Aleksandroviča, Laura Bogdanova, Elīza Mitrofanova, Arīna Hohlova, Evita Kotāne, Ksenija Fjodorova, Adelīna Ambrosova, Vlada Juraša, Ineta Auzāne, Evita Strode, Violeta Belkovska, Karina Tihomirova, Valerija Kudrjavceva.
Izstādes atklāšanā Galveno balvu saņēma Daira Aleksandroviča par pieciem plakātiem (divi diptihi), visi ļoti augstu novērtēti. Pirmās vietas ieguvējas ir Laura Bogdanova ar diptihu “Adoptē. Adoptē mani.” un Elīza Mitrofanova ar plakātu “Pārmaiņas.” Otrās vietas ieguvējas ir Arīna Hohlova ar plakātu “Iestatījumi” un Evita Kotāne ar plakātu “Balso par savām tiesībām!”. Trešās vietas ieguvējas ir Ksenija Fjodorova ar plakātu “Kamēr citi klusē, es runāšu!” un Adelīna Ambrosova ar plakātu “Izmanto to!”. Simpātiju balva ar 54 saņemtajām emociju zīmītēm piešķirta Vladai Jurašai par plakātu “Tev ir tiesības uz savu viedokli!”.
Plakātu konkurss “Esi aktīvs – rīkojies!” tiek rīkots ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”, projekta “Klausies. Saproti. Rīkojies” aktivitāšu ietvaros.